В НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва відбулась перевірка стану виконання науково-дослідних робіт

27 червня 2014 року
НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва

         Згідно наказу ректора №543 від 13.05.2014 р. в НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва відбулась перевірка стану виконання науково-дослідних робіт, що фінансуються за рахунок Державного бюджету та ініціативних (без фінансування).

Загалом в інституті виконується 1 фундаментальна, 3 прикладних та 13 ініціативних наукових тем.

Керівники тем та відповідальні виконавці представили комісії результати роботи за півріччя.

За результатами перевірки сформовано загальний висновок комісії.

·       Всі наукові дослідження виконуються у відповідності до наявних робочих програм досліджень, затверджених проблемною вченою радою НДІ економіки і менеджменту АПВ, а також згідно етапів календарного плану;

·       Первинна документація (журнали, книги обліку тощо) є в наявності та оформляються своєчасно;

·       Використання коштів здійснюється відповідно до затверджених кошторисів, калькуляцій.

Відзначено, що поліпшенню наукових досліджень буде сприяти усунення факторів, які в різній мірі гальмують розвиток досліджень, а саме:

1.З метою залучення до виконання науково-дослідних робіт більшої кількості штатних працівників в Університеті доцільно провести законодавче врегулювання питань, пов'язаних з вирішенням певних соціальних проблем (форма прийняття на роботу, надання відпусток, можливості отримання наукових звань тощо).

2. Пропонується підвищити можливість видання монографій, посібників, підручників та ін. матеріалів після завершення наукового дослідження шляхом їх друкування у видавничому центрі НУБіП України за рахунок коштів наукової тематики (передбачити видатки на друк матеріалів НДР під час складання кошторисів).

3.Розробити і затвердити гнучкий механізм планування витрат на відрядження протягом всього року, що надасть можливість внесення змін відповідно до виникаючих потреб, з врахуванням виробничої необхідності та доцільності прийняття участі в незапланованих з початку року відряджень з виконання НДР, а також участі у конференціях, семінарах в регіонах України та ближнього зарубіжжя.

4.З метою поліпшення організації НДР доцільно створити комп’ютерну базу статистичної інформації в Університеті, до якої б був вільний доступ науковців через мережу Інтернет, а також домовитися про доступ до бази статистичної інформації ННЦ "Інститут аграрної економіки" НААН України.

5.Посилити роботу з впровадження наукових розробок у виробництво, впровадження наукових розробок в НДГ НУБіП України, міжнародну співпрацю, залучення коштів спеціального фонду до бюджету Університету.

7.Посилити зацікавленість науково-педагогічних працівників у виконанні ініціативної НДР, а також магістрів дослідницької спеціалізації.

8.Активізувати висвітлення результатів науково-дослідних робіт у міжнародних виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз даних (Web of Science, SCOPUS, Index Copernicus International).

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook