Готуємось до вступу в магістратуру

12 листопада 2021 року

     

Навіть не уявити, як швидко плинуть студентські роки, їх навіть не порівняти із шкільними: тільки-но ми прийшли поступати на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України на обрану спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», як ось добігає завершення наше навчання на бакалавратурі, і треба вже зараз думати, як краще підійти до завершальних державних випробувань, і не тільки думати, але й ретельно готуватись до прийдешніх іспитів.
Крім того, постає питання продовження навчання на більш високому рівні – в магістратурі: яку спеціальність обрати, як підготуватись до вступних екзаменів, не помилитись із вибором майбутньої професії і, головне, як найкраще подолати проблеми, що вони неодмінно виникають при вступі на завершальний етап здобуття вищої освіти.
З метою підготовки бакалаврів-міжнародників до якнайкращого складання державних іспитів на отримання ступня «бакалавр», полегшення вступу до магістратури, кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук заплановано низку науково-навчальних семінарів, зустрічей із четвертокурсниками бакалавратури.
Перша така зустріч у дистанційному режимі за участі виконуючого обов’язки завідувача кафедри, професора В. Стрільця, кураторів випускових груп та колективу кафедри відбулась 11 листопада і була присвячена аналізу завдань при складанні єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) до магістратури.
У своєму зверненні до студентів професор В. Стрілець накреслив шляхи підготовки до успішного складання вступного іспиту, наголосив на труднощах, що вони чатують на вступників, поділився власним позитивним досвідом участі в процесі підготовки кандидатів на вступ до магістратури, та закликав, не гаючи часу, вже зараз починати ретельну підготовку до літніх випробовувань.
Після виступу керівника кафедри слово взяли доктор історичних наук, професор С. Білан та доктор історичних наук, професор В. Калуга, які звернули увагу на деталі випусково-вступної кампанії наступного, 2022 р.

     

Всі вони висловили упевненість в успішному завершенні присутніми бакалаврського навчання і вступі до магістратури на омріяні спеціальності, висловивши сподівання, що пріоритетною серед них стане спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
На завершення співробітники кафедри відповіли на запитання четвертокурсників.

 

 

А. Бруслік, староста групи МВ-18002б
В. Руденко, група МВ-18002б
С. Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook