До Дня української писемності та мови. Тренінгове заняття «Українці та Китайці – студенти однієї академічної групи»

10 листопада 2021 року

 Наприкінці вересня студентська академічна група Пс-21001б поповнилася студентами-іноземцями. За наказом ректора до складу групи ввійшли громадяни Китайської Народної Республіки: Юань Гао, Шао Кевень, Лі Яхуй. Студенти адаптуються до нової культури, до обставин життєдіяльності в НУБіП України. Проте умови пандемії спричинюють обмеження в можливостях активної взаємодії з одногрупниками. Отож куратор групи Омельченко Л.М. запропонувала психологам взяти участь у тренінговому занятті.

   Міжкультурний діалог був організований по-особливому: студенти розповідали одногрупникам про природу, визначні місця, особливості народних традицій, а також кухні. Студенти-українці запросили іноземців на віртуальну подорож Україною. Навзаєм студенти-китайці познайомили українців з провінціями Китаю, вихідцями яких вони є.
   Першими слово взяли господарі: вони підготували віртуальну екскурсію для китайських одногрупників, розповіли про традиційну українську сім’ю, свята українців. Для зручності сприймання, розповідь українською мовою супроводжувалася англомовними слайдами.

   Китайці мали нагоду зануритися в мальовничу красу української осені, відчути сакральність Різдва, побачити слід Будди в Дністровському каньйоні і, на жаль, лише помилуватися полтавськими галушками. Вони почули традиційне для України вітання: «Ласкаво просимо!».
   Потім слово взяли китайці: студенти постаралися на славу. Свої слайди вони переклали українською і розповідали українською. Українці мали змогу помилуватися китайськими урбаністичними та сільськими пейзажами, а також насолодитися краєвидами болотно-озерного заповідника, дізнатися про особливості китайської опери, познайомитися з традиційною архітектурою і, на жаль, тільки побачити локшину з лотоса.

   Вирішили: наступного разу обов’язково продовжити. Лі Яхуй пообіцяв детальну розповідь про Великий китайський мур, а також кумедних пандочок.
Гарно жити там, де люди уміють говорити спільною мовою. Студенти групи Пс-21001б працюють над подоланням бар’єрів у спілкуванні.

Л. Омельченко,
доцент кафедри психології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook