УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ КОНКУРСУ «МОЛОДІЖНА СТОЛИЦЯ УКРАЇНИ»

8 листопада 2021 року

 

015 листопада студенти коледжу взяли участь у презентації національного конкурсу «Молодіжна столиця України».

1

Захід відбувся у стінах бережанської міської громадської організації «Рідне місто», за сприяння Алли СОКОЛОВСЬКОЇ – голови даної організації. Спікер, регіональний координатор Молодіжної столиці України-2023 Ярослав ЖДАНОВИЧ презентував основні засади конкурсу та поговорив з молоддю про мету, завдання, процедуру подачі заявки та стан молодіжної політики в місті, про актуальні проєкти та ініціативи. Також студенти переглянули декілька відеороликів про Всеукраїнський форум «МолоДійТе!» та про фінал конкурсу молодіжної столиці 2022.

234

Національний Конкурс "Молодіжна столиця України" проводиться щороку, відзначаючи найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді. Конкурс ініційований Міністерством молоді та спорту України, Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України.

Основна мета конкурсу:

  • активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України;
  • покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища у всіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Головні завдання конкурсу:

  • залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальності молодих людей за якість життя у містах;
  • поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях;
  • використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України;
  • мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні.

Участь у конкурсі беруть міста України, не залежно від кількості мешканців, розміру території чи адміністративного статусу.

Які ж переваги отримує місто-переможець?

  • промоція міста на європейському рівні;
  • підвищення іміджу та рівня довіри до міської влади;
  • налагодження співпраці з містами-молодіжними столицями в Європі;
  • стимулювання участі молоді в житті міста.

Молода людина – це не про завтра і не про майбутнє, молода людина – це тут, сьогодні й зараз. І в умовах сьогодення міста України – і великі, і маленькі – потребують як ніколи активної включеності молоді в політичне, соціальне, економічне, культурне, суспільне життя, яке може показати абсолютно новий вимір і вектори розвитку міста. Відповідно участь у конкурсі «Молодіжна столиця» – це чудова нагода проаналізувати життя міста в контексті молодіжної політики, наскільки молода людина комфортно почувається і наскільки бачить власний розвиток у своєму рідному місті. Водночас разом з молодими людьми напрацювати те бачення, яке може змінити місто, щоб вони хотіли залишатися у власних містах, вкладаючи свій потенціал у розвиток місцевої громади.

Ми вдячні організаторам за цікаву, інформаційну, актуальну та мотиваційну зустріч!

Ірина КОСТІВ,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook