Педагогічний семінар «Освітній коучинг як інноваційна технологія професійної підготовки фахівців»

29 жовтня 2021 року

28 жовтня 2021 року було проведено педагогічний семінар у Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України на тему: «Освітній коучинг як інноваційна технологія професійної підготовки фахівців» у форматі відео-Zoom-конференції. Мета семінару – це використання ефективного педагогічного методу, який може виступати потужним засобом свідомого навчання та його активізації серед студентів. Його цілі, методи та кроки у викладацькій діяльності. Заслухали доповіді викладачів, що мають певні результати, впроваджуючи цей метод у свою роботу зі студентами.

Семінар відкрила директорка коледжу, Наталія Ільченко, яка наголосила на необхідності постійної самоосвіти кожного педагога та оволодіння сучасними інноваційними методами навчання.

Модератором семінару була Тетяна Мірча, методист коледжу, яка представила доповідачів та пояснила, що коучинг в освіті передбачає системний супровід зростання студента, партнерське комунікативне співробітництво та розкриття потенціалу особистості для досягнення максимально значущого результату.

Було заслухано доповідь викладача фінансових дисциплін Лілії Чайки на тему: «Критичне мислення як освітня інновація». Вона зазначила, що під критичним мисленням потрібно розуміти тип мислення, який характеризується самостійністю, організованістю, цілеспрямованістю. Нагадала особливості організації освітнього процесу з використанням методів і прийомів критичного мислення.

З теми «Дуальна освіта – інноваційна технологія навчання» Тетяна Талько, викладач облікових дисциплін, визначила, що метою впровадження елементів дуальної форми навчання є подолання диспропорції між пропозицією надання освітніх послуг закладами освіти та запитами роботодавців щодо змісту підготовки фахівців.

Про здійснення контролю й оцінювання навчальних досягнень студентів під час дистанційного навчання доповіла Наталія Лісовська, викладач облікових дисциплін, яка зупинилася на усіх етапах створення текстових завдань у навчально-інформаційному середовищі Moodle.

Цікавою і змістовною була доповідь «Інструменти коучингу в системі маркетингу» Ірини Вінник, викладача товарознавчих дисциплін.

Світлана Іванова, викладач фізичного виховання, зосередила увагу на проведенні занять фізичного виховання у період дистанційного навчання.

Софія Карасюк, викладач інформатики і комп’ютерної техніки, яка ознайомила з особливостями та застосуванням програми Microsoft Access для створення баз даних на підприємствах.

Заступник директора з навчальної роботи, Вікторія Сова, підвела підсумки семінару, аналізуючи і оцінюючи кожну доповідь. Подякувала усім учасникам семінару та побажала здоров’я, творчості й наснаги.

Тетяна Мірча, методист коледжу


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook