Вчена рада механіко-технологічного факультету: курс на завершення атестації ЕНК

26 жовтня 2021 року
   Від якості наповнення електронних навчальних курсів та їх функціоналу – залежить рівень дистанційного опанування дисциплін здобувачами вищої освіти. Саме тому, 21 жовтня 2021 року, увага розширеного засідання вченої ради механіко-технологічного факультету, була сконцентрована на звітності кафедр, в розрізі завершення атестації електронних навчальних курсів дисциплін для студентів денної та заочної форм навчання.

   Декан факультету, Вячеслав Братішко, наголосив на максимальній зосередженості та відповідальності викладачів кафедр, до відповідності електронного навчального ресурсу атестаційним вимогам.

Наповнення дисциплін повинно бути змістовним, мати візитівку курсу з оформленою загальною інформацією. Курс повинен мати всі компоненти для зручного користування: структуру, робочу програму, шкалу оцінювання, банк питань, інформаційні джерела і термінологічний словник. Теоретичний матеріал, зокрема лекції, повинні бути представленими у вигляді ресурсу «книга», лабораторні, практичні та самостійні роботи мають функціонувати в діяльності «завдання». Наразі, студенти потужно використовують навчальний ресурс платформи E-learn, який передбачає засвоєння наявного теоретичного матеріалу, виконанням практичних завдань, складання модулів і контрольних робіт. Кафедри повинні надавати якісний матеріал для дистанційного засвоєння, через електронні ресурси платформи E-learn. До 1 грудня 2021 року, необхідно атестувати всі електронні курси факультету.

   Завідувачі кафедр, спільно з науково-педагогічними працівниками висвітлили детальну оцінку стану електронного забезпечення кожної дисципліни, які викладають кафедри. Всі дисципліни наповнені, 8 дисциплін, в зв’язку із змінами у штатному розписі факультету, потребують апробації у наступному семестрі, 24 – готові до атестації.

   Також на засіданні вченої ради проаналізовано умови прийому студентів на наступний навчальний рік, результати атестації лабораторій факультету, використання корпоративних послуг Cisco Webex Meeting, профорієнтаційну діяльність, готовність до переходу на дистанційне навчання студентів 3-4 курсів та рекомендації до друку навчальної літератури.

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook