Ефективне використання очного навчання студентів із вивчення дисципліни "Моніторинг довкілля"

October 14, 2021

Очне навчання студентів-екологів 3 курсу 1 та 2 груп проходить із активним використанням комбінованих занять у аудиторії із виходом на вулицю для проведення моніторингових досліджень у рамках навчальної дисципліни «Моніторинг довкілля». З метою навчання студентів практичного використання теоретично набутих знань, отримання навичок організації моніторингових досліджень, а також дотримання карантинних вимог.


Професор кафедри загально екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Володимир Боголюбов спільно зі старшим викладачем Анною Сальніковою провели ряд занять на території університету.


На одному із занять проводилось вивчення якості атмосферного повітря для урбоекосистеми, оскільки якість повітря впливає на стан здоров’я населення та якість навколишнього природного середовища. Заняття із порівняння показників Станції моніторингу якості повітря Air Fresh Max (розташованою на 3 корпусі) та Станції моніторингу якості повітря SaveDnipro (розташованої на 4 корпусі) із показниками портативних приладів пиломір СЕМ DT 9881М, К-600 Gas detector та BH-4S. Для цього було використано 3 точки вимірювання портативними газоаналізаторами, які розташовані поблизу станцій моніторингу.


На другому занятті було проведено лісовий моніторинг на прикладі моніторингової ділянки кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності НУБіП України на території Голосіївського парку. Визначався приріст біомаси за 2009-2021 роки, що допоможе встановити динаміку зміни біомаси лісової екосистеми дослідної ділянки з 2009 до 2021 року.


Студентам надзвичайно подобаються цікаві та динамічні практичні заняття із дисципліни "Моніторинг довкілля", які допомагають практично використати методики і підходи до проведення моніторингових досліджень.


Професор Володимир Боголюбов,
Старший викладач Анна Сальнікова

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook