Проведення он-лайн бесід зі студентами першого курсу спеціальності «Екологія»

October 2, 2021

 Вже давно розпочалося навчання в найтоповішому університеті країни! Так, студенти першого курсу зі спеціальності 101 «Екологія» наполегливо намагаються вивчати нові дисципліни та формувати комунікативні здібності у групах. Однак, в країні та й усьому світі є проблема поширення захворювання на COVID-19. Зокрема з цим пов’язане введення карантинних обмежень та перехід на дистанційну форму навчання. Однак, це не означає, що зі студентами втрачений зв’язок спілкування. Так, кураторами-наставниками академічних груп регулярно проводяться онлайн зустрічі, на яких обговорюються важливі теми щодо навчального процесу та відвідуваності занять, групових комунікацій, дотримання карантинних обмежень тощо.

Зокрема кураторами груп Людмилою Вагалюк, Вітою Строкаль, Мариною Ладикою були проведені кілька онлайн бесід з їхніми академічними групами студентів 1 курсу. Першим питанням у порядку денному було обговорення навчального процесу в умовах дистанційного навчання. Це питання є складним і водночас актуальним для студентів, оскільки для них важливо не лише вчасно оволодіти всіма необхідними інформаційними технологіями для підключення до онлайн занять, але й не втратити комунікаційний зв'язок із одногрупниками, який був набутий протягом першого місяця навчання. Під час зустрічі, студенти неодноразово наголошували на питаннях доступності інтернет-ресурсів у їхніх місцях проживання та технічних можливостей для підключення до онлайн занять.

Другим неменше вагомим питанням на зустрічі було обговорення карантинних обмежень. Зокрема зі студентами було обговорено вагомість виконання протиепідеміологічних заходів в умовах карантину у закладах освіти, транспорті та у місцях загального користування, звернено увагу на обов’язковість застосування маскового режиму.

Вважаємо, що проведення виховних годин зі студентами у вигляді онлайн бесід та зустрічі є важливим заходом налагодження комутаційних зав’язків між студентами в групі та наставниками, знаходження спільних рішень та думок для подальшого розвитку студентського життя.

Людмила Вагалюк, Віта Строкаль, Марина Ладика,

куратори студентів 1 курсу спеціальності 101 «Екологія»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook