Ректорат: навчальний рік стартував!

27 August 2021, 10:00

27 серпня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене актуальним питанням початку нового навчального семестру. Відкриваючи його, ректор розставив кілька акцентів. На виконання завдань держави і суспільства – якісну підготовку фахівців і виховання справжніх патріотів – повинен мобілізуватися кожен член колективу. Всі керівники підрозділів, завідувачі кафедрами, викладачі мають працювати рівнонапружено. Студент і викладання – читання лекцій, проведення лабораторних і практичних – має бути головним пріоритетом для науково-педагогічного працівника. Непохитною має бути виконавська дисципліна. Станіслав Ніколаєнко ще раз нагадав, що НУБіП є територією вільною від нестатутних відносин і в разі виникнення будь-яких їхніх проявів відповідальність буде у відповідності з діючим законодавством. Зупинився він і на організації практичного навчання та діяльності навчально-дослідних господарств. Вкотре ректор закликав деканів факультетів та директорів ННІ підтримувати студентську ініціативу – створювати пілотні бізнес проекти, використовуючи можливості навчально-дослідних господарств. Також не допустимими для дослідницького університету є бездіяльність підрозділів щодо залучення госпрозрахункових коштів на провадження досліджень. Озвучені речі є складовими показників ефективності діяльності керівника певного підрозділу і є підставою для вжиття дисциплінарних і адміністративних заходів.

 

Про початок навчального року доповів проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Графік навчального процесу затверджений і опублікований на офіційному сайті університету. З 25 серпня до очного навчання приступили студенти 1 та 2 курсу бакалаврату та  курсу магістратури. Для решти навчальний семестр розпочнеться дистанційно 1 вересня. А вже 20 вересня відбудеться зміна: хто навчався очно підуть на дистанційну форму і відповідно навпаки. Під час очного навчання сформований оптимальний розклад з акцентом на практичні та лабораторні заняття. З боку деканату, дирекції, кафедр здійснюється постійний моніторинг відвідуваності занять та дотримання навчальної дисципліни. Разом з тим ректорат та навчальний відділ здійснюють такі перевірки вибірково. Згідно з наказами, виданими ректором Станіславом Ніколаєнком, Василь Шинкарук сформулював ряд завдань для деканатів, дирекцій, кафедр. Перше. Забезпечити високий рівень організації навчального процесу та підвищити якість освітніх послуг. Зокрема, провести у студентів першого курсу зріз знань з математики, фізики, хімії, біології, англійської мови та організувати з 06 вересня проведення безкоштовних курсів тривалістю 20 аудиторних годин (4 години на тиждень) для надолуження прогалин у навчанні з цих навчальних дисциплін. Друге. Спільно з гарантами освітніх програм та науково-педагогічними працівниками забезпечити постійне оновлення та актуалізацію навчально-методичного забезпечення дисциплін, у тому числі електронних навчальних курсів, підручників, навчальних посібників та методичних вказівок. Третє. Cкласти та затвердити графіки проведення відкритих лекційних та лабораторно-практичних занять на 1 семестр, подати на затвердження та неухильно контролювати їх виконання. Активізувати взаємовідвідування викладачів кафедри для підвищення педагогічної майстерності. Четверте. Забезпечити контроль за дотриманням вимог стандартів вищої освіти за спеціальностями при формуванні та реалізації освітніх програм під час аудиторного, змішаного та дистанційного навчання студентів денної та заочної форм навчання. І останнє. Здійснювати постійний моніторинг за якістю надання освітніх послуг шляхом постійного анкетування усіх учасників освітнього процесу.

 

Традиційна посвята в студенти першокурсників пройде в День знань 1 вересня на базі кожного факультету на ННІ, про що проінформував директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський. Графік опублікований на офіційному сайті, а програми заходів – на сторінках факультетів та ННІ.

 

Про стан сплати та наявну заборгованість за навчання та проживання в гуртожитках доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він зазначив, що відповідно до договорів, потрібно здійснити проплату вчасно.

 

Проект змін до правил прийому, які стосуються організації і проведення додаткової сесії ЄВІ, представив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський.

 

Про готовність закладів харчування до повноцінної роботи у навчальному семестрі доповів директор служби закладів харчування Богдан Дубас. З 1 вересня усі буфети та їдальні працюватимуть повноформатно і з дотриманням карантинних вимог.

 

За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат прийняв рішення про передачу в оренду частину майна.

 

Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи ректорату на вересень та акцентувала увагу на порядку проведення серпневого засідання вченої ради 28 серпня.

 

Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про відкриття низки нових та реконструйованих лабораторій на факультетах ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології, інформаційних технологій, тваринництва та водних біоресурсів і ННІ лісового і садово-паркового господарства.

 

Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов запросив студентів до здобуття другої вищої військової освіти на кафедрі. Набір триває до 1 жовтня, тож ще є можливість, якою варто скористатися.

Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

 

Денис Рудень 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook