Бакалаври - випускники спеціальності 101 «Екологія» обирають магістерську програму «Екологічний контроль та аудит»

June 23, 2021
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

         Кравченко Віталіна і Кравченко Юлія (освітньо-професійна програма першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 101 Екологія) для подальшого навчання обрали освітню програму другого (магістерського) рівня вищої освіти «Екологічний контроль та аудит» в НУБіП України. Вважають, що перспективи реалізації здобутих професійних компетентностей для еколога в Україні є актуальними. Останнім часом окремої уваги потребує виробництво, яке у відповідності до імплементованих Директив ЄС має базуватися на принципах екологізації технологій, оцінці впливу на довкілля, а також реалізації екологічної продукції і наданні екологічних послуг.
 
Яких результатів уже вдалося досягти?
 
Ще під час навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти нас цікавили проблеми створення та використання сучасних очисних споруд, впровадження технологій повторної переробки сировини, безвідхідного виробництва. Тому, ми постійно приймали участь в міжнародних, всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, вебінарах, присвячених вирішенні питань поводження з відходами та їх переробки.
 
Чим займається еколог сьогодні, які питання вирішує?
 
У всьому світі йде активна боротьба за охорону навколишнього середовища. Вводяться нові закони про захист довкілля, затверджуються жорсткі екологічні стандарти, будуються очисні споруди на підприємствах.
Екологи — це ті фахівці, які розуміють, що ресурси планети далеко не нескінченні, вони стежать за утилізацією радіоактивних відходів та контролюють діяльність шкідливих виробництв. Кваліфіковані екологи займаються з’ясуванням причин природних катаклізмів і шукають шляхи, які дозволять людству чинити найменший вплив на навколишнє середовище. З промисловим розвитком нашої країни професія еколога з кожним роком набуває широкої популярності.
 
 
На Вашу думку, які на сьогодні для еколога є перспективи працевлаштування?
 
Сфера роботи фахівця з екології досить широка і може обмежитись хіба що вашою фантазією. У багатьох ВНЗ у всіх країнах світу готують фахівців-екологів за різними спеціалізаціями. Для майбутнього студента залишається лише обрати напрям, який відповідає власним інтересам. А це може бути сільське господарство, атомна енергетика, харчова промисловість, природоохоронна діяльність та інші. Фахівці з екології затребувані по всьому світу та мають чудову можливість влаштуватися на роботу.
 
 
Що б Ви хотіли побажати собі в майбутньому, отримавши диплом магістра?
Не забувати ким би ми не були за спеціальністю наша успішна професійна реалізація, в більшій мірі, залежить від нас самих. Не варто піддаватись песимістичним настроям суспільства. Частіше виявляти власну ініціативу. Також постійно удосконалюватись, йти в ногу з часом, крім того не забувати приділяти увагу своїй сім’ї та друзям, тобто бути повноцінними громадянами нашої держави.
 
Дякуємо за Ваш вибір! Успіхів та здійсненні мрій!
 
Розмову вела відповідальна за профорієнтаційну
роботу кафедри екології агросфери
та екологічного контролю доцент С. Паламарчук
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook