Співбесіда Юлії Коломієць з ректором Станіславом Ніколаєнко

January 15, 2021
НУБіП України
Тривають співбесіди з керівниками структурних підрозділів – деканами факультетів та директорами ННІ. На них ректор університету Станіслав Ніколаєнко і члени ректорату обговорюють з ними стан навчальної, наукової, міжнародної, виховної та інноваційної діяльності у межах виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива» в складних умовах, що викликані пандемією COVID-19.

Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць прозвітувала про роботу його колективу. Незважаючи на минулорічні виклики, успішно було реалізовано вступну кампанію, проте і надалі необхідно максимально мобілізуватися для проведення успішної профорієнтаційної роботи. Оптимізація структури факультету, зокрема укрупнення кафедр, дозволило в короткий термін покращити наукову і науково-методичну роботу та якість підготовки фахівців. Освітній процес тут повністю адаптований до проведення дистанційного навчання: з 185 дисциплін, що читаються викладачами, 100% знаходяться на платформі Elearn. 

Декан відмітила, що у 2020 році її колеги працювали над виконанням науково-дослідних робіт за бюджетними, договірними, ініціативними програмами різного профілю. Зміцнено кадровий потенціал: було розглянуто 7 дисертаційних робіт здобувачів, із яких троє успішно пройшли захисти, проведено 3 фахові семінари на здобуття ступеня доктора філософії.
     Основні завдання факультету на 2021 рік: проведення акредитаційної експертизи освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії «Біологія», «Екологія», «Захист і карантин рослин», забезпечення надходжень спецкоштів, необхідність проведення міжнародних конференцій, активізація профорієнтаційної роботи, організація щорічних ярмарків вакансій для майбутнього працевлаштування випускників. А також – нагальна необхідність капітального ремонту навчально-наукової лабораторії біотехнології та клітинної інженерії, удосконалення інфраструктури та матеріально-технічних ресурсів навчального і наукового процесів кафедр, активізація наукових досліджень та фітопатологічних аналізів в умовах навчально-виробничої лабораторії міцелій. Йшлося і про участь у міжнародних наукових та освітніх програмах, вивчення іноземних мов, організацію закордонних стажувань та практики, реалізацію програми Erasmus+ щодо мобільності студентів та викладачів між Україною та Ірландією.

 Підбиваючи підсумки, ректор та члени проректорської команди висловили свої зауваження до роботи цих факультетів та ННІ, а також своє бачення їхнього подальшого розвитку. Щоб, як образно сказав Станіслав Ніколаєнко, вони змогли у 2021 році спіймати вітер у вітрила.

Більше інформації за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/85776

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook