Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві факультету тваринництва та біоресурсів впевнено працює на високий результат!!!

September 26, 2020

     Науково-педагогічні працівники кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві успішно розпочали навчальну роботу зі студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів. Здебільшого викладання лабораторно-практичних занять навчальних дисциплін сконцентроване таким чином, щоб здобувачі вищої освіти максимально змогли провести дослідження в умовах лабораторій з профільним обладнанням, приладами та препаратами, що в умовах адаптивного карантину складно проводити on-line.

    Наставники академічних груп відвідують гуртожитки, де мешкають студенти, особливо студенти перших курсів та допомагають адаптуватися їм до нових реалій студентського життя, постійно підтримуючи зворотній зв’язок зі студентами аби налаштувати юнаків та дівчат на позитивні вібрації щасливої студентської пори у найкращому закладі вищої освіти України – НУБіП.

    Професорсько-викладацький склад кафедри налагоджує співпрацю з виробниками тваринницької продукції, зокрема створено філії кафедри на виробництві з наступними підприємствами: ПрАТ «Племзавод «Степной» Запорізької області, ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області, СВК «Агрофірма «Миг-Сервіс-Агро», ПОП «Вікторія», ТМ «Миколаївські ковбаси» Миколаївської області з науково-педагогічною та профорієнтаційною метою.

    Співробітники кафедри беруть активну участь у науковій діяльності. Так, у співавторстві підготовлено на конкурс науковий проєкт молодих вчених бюджетного фінансування на тему: «Підвищення продуктивності свиней в умовах промислових комплексів України за реалізації принципів добробуту на основі використання етологічних факторів», що дозволить збільшити рентабельність виробництва продукції свинарства на 20-30%. Кошторисна вартість проєкту – 1,7 млн грн.

    Варто відзначити, що працівниками кафедри залучено позабюджетні кошти до спеціального фонду університету за рахунок фінансування госпдоговірних тем (60 тис. грн), дослідження за якими проводять у ТОВ «Тарутинська аграрна компанія» Одеської області, ПрАТ Племзавод «Степной» Запорізької області, ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області.

    Професорами кафедри продовжується активне формування наукових шкіл у галузі птахівництва та свинарства за рахунок прийняття до аспірантури здобувачів.

   Розпочато тісне співробітництво з інтернет-виданням «АгроЮг», де публікуються аграрні новини України та актуальна інформація й профорієнтаційні матеріали з метою пізнаванності НУБіПУ на півдні України.

     Завдяки співпраці з господарствами-партнерами поступово відновлюється сучасне навчальне обладнання лабораторії технології виробництва продукції свинарства.

  

Лихач Вадим,
доктор с.-г. наук, доцент,
В.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook