ТРИМІСЯЧНЕ НАУКОВЕ СТАЖУВАННЯ В ЛИТВІ РОЗПОЧАТО

June 18, 2020

   Університет Миколаса Ромеріса (MRU) спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (кафедра фінансів) 17 червня 2020 року розпочали наукове стажування за напрямком «УПРАВЛІННЯ, ЕКОНОМІКА І ФІНАНСИ» для викладачів.
Стажування розпочато на базі інформаційної платформи ZOOM та буде тривати протягом трьох місяців. 

  Метою наукового стажування є підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки, проведення авторських досліджень з використанням сучасного обладнання і технологій, опанування новітніх методів викладання, набуття досвіду провадження науково-дослідної діяльності, забезпечення інформаційного обміну між університетами та розширення наукових контактів.

  До стажування долучилися викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України, Сумського національного аграрного університету, Вінницького національного аграрного університету, Національногоуніверситету харчових технологій, Університету державної фіскальної служби України, Київського національного торгівельно – економічного університету.

З вітальним словом до учасників звернулася завідувач кафедри фінансів НУБіП України Надія Давиденко, яка зазначила, що карантин науці та підвищенню кваліфікації не завада. Не дивлячись на карантинні обмеження щодо повноцінного навчального процесу, викладачі завдяки сучасних технологіям мають змогу обмінятися досвідом викладання економічних дисциплін, розглянути структуру курсів та удосконалювати їх. Також вона подякувала Університету Миколаса Ромеріса за співпрацю та надання нашим викладачам унікальної можливості з набуття теоретичного і практичного досвіду з управління, економіки та фінансів у провідному вузі Литви

Привітала учасників також і організатор з литовської сторони проф. Жанетта Сіманавіче. Вона розповілаісторію університету, познайомила з його інфраструктурою, напрямками наукових досліджень, розкрила питанняспівпраці з іншим країнами, представила графік проведення стажування та поспілкувалась з кожним учасникомособисто.

У процесі бесіди викладачі змогли задати питання, пов’язані з тематикою модулів та самостійної роботи, вияснити можливі варіанти співпраці та написання колективних статей. Зокрема, доцент кафедри фінансів НУБіП, Буряк Аліна Вікторівна, цікавилась застосуванням дистанційних форм навчання студентів у Литві та методами оцінювання, старший викладач кафедри економіки і фінансів КНТЕУ Юлія Мацкевич сподівається перейняти новий досвід викладання та отримати знання фінансового спрямування.

 

На завершення проф. Жанетта Сіманавіче подякувала кафедрі фінансів, зокрема Давиденко Надії Миколаївні, за величезний вклад в організацію стажування та постійну співпрацю з університетом.

   

 

Надія Мрачковська, доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook