Життєдіяльність виробничих процесів під час карантину зупинити не можливо: ННВЛ конярства функціонує в звичному режимі

March 31, 2020
     В останній день весни 31 березня завітали до навчально-науково-виробничої лабораторії конярства факультету тваринництва та водних біоресурсів, що б поцікавитися, як впливає карантин на життєдіяльність даного об’єкту.

     Завідувач лабораторії Анжеліка Дідковська розповіла, що об’єкт знаходиться на карантині, але його основні дійові особи – коні і поні, цього не відчувають, так як догляд залишається на належному рівні і забезпеченість кормами на 100% та й запас не на один місяць. Звичайно карантин вніс свої корективи в навчальний процес, і коні сумують за студентами і своїми друзями викладачами.

     Декан факультету Вадим Кондратюк зазначив, що ремонтно-будівельні роботи продовжуються і не зупиняються ні на мить. Дуже великий об’єм робіт виконано і за останні місяці, а саме викладено бруківкою схему доріжок для відвідувачів, проводяться перші роботи щодо озеленення території, замінено всі годівниці, розпочато бетонування головного проходу стайні за європейськими стандартами, щоб усунути будь які ризики травмування коней, але головним результатом минулого місяця є введення в експлуатацію спортивно-виїздкового поля розміром 20*60 м з основою єврогрунт, що відповідає всім міжнародним стандартам, для тренування коней з різних дисциплін (виїздка, конкур тощо). Слід зазначити, що 80% робіт було виконано за рахунок благодійних коштів не байдужих до розвитку кінної освіти людей, а це не мало не багато – близько 500 тис. гривень. Не стоїть осторонь і університет, який в міру своїх фінансових можливостей також допомагає в розбудові лабораторії. До Дня університету планується завершення роботи по створенню поля, на якому передбачена так би мовити «не професійна» робота студентів з кінного спорту, а саме навчання за магістерського програмою «Іподромна індустрія та кінний спорт».

     Тож, кому карантин, а кому і робота під час карантину. Таке життя: коней треба комусь і поїти, і годувати, і доглядати.

Розмову вів Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook