Міжнародний проєкт Erasmus+ TOPAS: «звіряємо годинники» на робочій зустрічі у Вірменії

February 20, 2020
 В рамках реалізації міжнародного освітнього проєкту Erasmus+ «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері /TOPAS» 12-13 лютого 2020 року відбулась організаційна зустріч у Єреванському державному університеті (Вірменія), в якій взяли участь представники наступних університетів-партнерів: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Сумський національний аграрний університет (Україна); Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина); Вроцлавський природничий університет (Польща); Університет сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини Ясі (Румунія); Коледж університету Ріттл (Великобританія); Андижанська філія Ташкентського національного аграрного університету, Самаркандський інститут ветеринарної медицини (Узбекистан); Вірменський національний аграрний університет; а також господарі – представники Єреванського державного університету (Вірменія).

     Делегація від НУБіП України була представлена деканом економічного факультету проф. А. Дібровою, директором навчально-наукового центру міжнародної діяльності О. Лабенком, доцентом кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Н. Коваленко та доцентом кафедри економічної кібернетики К. Тужик.

 

     Розпочалася зустріч з панельної дискусії між роботодавцями та академічною міжнародною спільнотою щодо проблем і особливостей організації виробничої практики студентів у Вірменії. Під час зустрічі учасники обговорили практичні аспекти реалізації проєкту в університетах-партнерах. Зокрема, розроблено пропозиції щодо підвищення якості практичної підготовки студентів в університетах-партнерах. Партнери з Коледжу університету Ріттл (Великобританії) поділилися досвідом застосування найсучасніших методик і технологій при викладанні економічних дисциплін.
     Багато уваги було також приділено питанням оновлення навчальних планів і програм відповідно до Болонських критеріїв, посилення практичної складової навчання і удосконалення підходів до організації практик.

 

     Також було обговорено питання щодо доопрацювання довідника з кращих практик реалізації проєкту TOPAS, оновлення контенту офіційного сайту проєкту та розповсюдження інформації в соцмережах, посилення інших способів розповсюдження інформації про проєкт. Одним з основних питань другого дня зустрічі було використання в навчальному процесі курсу MOOC, створеного учасниками проекту, його тестування та покращення.

     Керівником проєкту А. Дібровою було прийнято рішення провести навчальний семінар для викладачів економічного факультету, що дозволить розповсюдити важливу інформацію про здобутки і завдання: удосконалення практичних навичок студентів, важливість створення бази даних для використання студентами та викладачами, застосування новітніх методик викладання в навчальному процесі, і, в цілому, донести інформацію про корисність міжнародних проєктів для розвитку університетів.

О. Лабенко,
директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності
 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook