«З УСТ СТУДЕНТІВ – ДЛЯ МАЙБУТНІХ АБІТУРІЄНТІВ»: профорієнтаційна робота студентів 1 курсу економічного факультету спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

January 31, 2020

Останні два роки на економічному факультеті здійснюється набір студентів для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Спеціальність нова для нашої країни але досить затребувана на ринку праці та серед абітурієнтів, особливо тих, чиї рідні та близькі займаються своєю власною справою.
    Студенти 1 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Іван Нагорний, Дарина Пантюшенко, Софія Грабіна, та Анастасія Єгорова вже сьогодні бачать себе у якості успішних підприємців, торгівців, біржових трейдерів та аналітиків. Про свій вибір спеціальності та вищого навчального закладу вони також вирішили поділитись з випускниками своїх шкіл та гімназій у різних куточках України під час профорієнтаційних заходів економічного факультету.

Іван Нагорний відвідав Святопетрівську школу у Київській області, яка є опорною для кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, адже в цьому році відразу три її випускники навчаються на спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

 

    Іван також у свій час побував у НУБІП України на днях відкритих дверей, після чого вже твердо був переконаний у правильності свого вибору. Сьогодні він як першокурсник НУБІП України з перших уст розповів про переваги навчання в нашому університеті, його високий рейтинг серед інших вишів. Багато хто з учнів підтвердив у своїх анкетах, що обрав для себе фах спеціальностей економічного та гуманітарного профілю в НУБІП України, тож Іван побажав їм успіху при складанні ЗНО.
   Дарина Пантюшенко, яка пройшла за першим пріоритетом на бюджет, відвідала свою школу на Чернігівщині – Добрянську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Дарина організовано провела зустріч з майбутніми абітурієнтами, показала відео та презентацію про наш університет, зупинилась на перевагах навчання та детально розповіла про обраний нею фах на економічному факультеті. Вона на власному прикладі продемонструвала високий рівень навчання в університеті, гарні умови проживання в гуртожитку, зацікавила випускників можливостями у зарубіжному стажуванні, зупинилась на яскравому активному відпочинку та дозвіллі студентів.

Анастасія Єгорова відвідала одну з київських шкіл – №99 в Дніпровському районі. В останні роки багато киян обирає спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» в НУБІП України, особливо тих, які цікавляться біржовим трейдингом та аналітикою ринків. Анастасія відмітила, що в її групі навчається біля третини киян та ще біля третини студентів з київської області. Першокурсниця зупинилась на перевагах у виборі нашого навчального закладу саме для киян, адже у свій час робила теж вибір між декількома київськими університетами економічного профілю. Анастасія поділилась враженнями про обрану спеціальність та свій університет, перерахувала основні переваги економічного факультету НУБІП України, акцентувала увагу на високому рівні матеріально-технічного забезпечення, тісній роботі з роботодавцями, показала перспективи працевлаштування за обраним фахом в Україні та за її межами на прикладі випускників цієї спеціальності.

Софія Грабіна відвідала свою Миропільську гімназію на Житомирщині та зорієнтувала на правильний вибір майбутніх абітурієнтів з високим балами ЗНО, адже сама обравши першим пріоритетом цю спеціальність вступила на бюджетну форму навчання. Софія своїм прикладом показала як можна отримати омріяний бюджет та стипендію в університеті на перспективній спеціальності економічного профілю.

 

Деякі гімназисти, на запрошення кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, вже побували на дні відкритих дверей в НУБІП України, тому також долучились до Софії та поділились своїми захоплюючими враженнями від побаченого та почутого.

Профорієнтація під гаслом: «З уст студентів – для майбутніх абітурієнтів» виявилась результативним заходом. Проведене анкетування показало, що випускникам набагато цікавіше, коли про свій власний досвід вибору спеціальності та вищого навчального закладу, особливості навчання, студентське життя та інші тонкощі вступної кампанії вони дізнаються від своїх друзів, які самі щойно стали студентами-першокурсниками одного з кращих університетів.

Іван Нагорний, Дарина Пантюшенко, Анастасія Єгорова,
Софія Грабіна, студенти 1 курсу
спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»,
Валентина Яворська, куратор
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook