Вітаємо з ювілеєм нашого колегу, почесного доктора НУБіП України, директора Глобального центру моніторингу пожеж з ювілеєм!

August 23, 2019
Київ, REEFMC

Професор Й.Г. Голдаммер - почесний доктор НУБіП України, директор Глобального центру моніторингу пожеж, всесвітньо відомий науковець у галузі лісових пожеж та лідер всесвітньої мережі центрів з управління пожежами – у 2013 році підтримав ініціативу Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо створення Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, що нині слугує платформою для обміну знаннями та досвідом між лісовими підприємствами, науковими та навчальними закладами, відомствами, які відповідають за боротьбу з пожежами.
В рамках міжнародної співпраці з проф. Й.Г. Голдаммером в Україні закладено перші довгострокові лісопірологічні експерименти у лісах Боярської лісової дослідної станції, налагоджено транскордонну співпрацю щодо координації гасіння пожеж на кордоні з Республікою Білорусь, зокрема у зоні відчуження, реалізовано наукові проекти у зоні ООС спільно з ОБСЄ та Радою Європи, впроваджено методику підготовки пожежних лісових пожежних станцій, розроблено перший український термінологічний словник та довідник з охорони лісів від пожеж, розроблено проект закону України щодо зменшення кількості сільськогосподарських палів, розпочато розробку основ лісопожежної політики в Україні, а також розпочато формування національної мережі фахівців з лісових пожеж.

З найкращими побажаннями з Києва,
Сергій Зібцев, Петро Лакида, Анатолій Карпук,
Василь Гуменюк, Олександр Сошенський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook