У зоні відчуження різко зросли масштаби пожеж

May 7, 2019
м. Київ

У Чорнобильській зоні відчуження з початку року вогнем вже пройдено 140 га території, тоді як за аналогічний період минулого року ця цифра становила лише 14 га. Про це у вівторок заявив перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пожежонебезпечної ситуації в Україні, передає кореспондент УНН.

"Непроста ситуація спостерігається з пожежами у Чорнобильській зоні відчуження, де вогнем пройдено 140 га, тоді як в минулому році на цей період було лише 14 га. Адміністрації пропонують звернути увагу на ситуацію в Котовському лісництві, де виникло 20 пожеж з 29, що стались у зоні відчуження", - сказав він.
Мельчуцький під час засідання також звернув увагу до загальної ситуації в лісових масивах по Україні.
"У лісових масивах вогнем вже знищено понад 1 тис. га,.. що в 19 разів більше, ніж у минулому році. При цьому особливу занепокоєність викликає формування негативних тенденцій щодо виникнення великих лісових пожеж, витрати на гасіння яких вимагають значних державних ресурсів", - підкреслив він.
Нагадаємо, у Чорнобильській зоні за тиждень сталося шість пожеж.
 
 
За матеріалами: https://www.unn.com.ua/uk/news/1798531-u-zoni-vidchuzhennya-rizko-zrosli-masshtabi-pozhezh?fbclid=IwAR2pAIsJUcww0krB7dnkRqZTdA_TsA8mQUJnlkiOP8JgDuR9XKPrjOYt_ac
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook