Ділова гра як метод формування професійної спрямованості майбутніх фінансових менеджерів

April 22, 2019
На кафедрі фінансів НУБіП України в рамках практичного заняття з дисципліни «Фінанси підприємств» (викладач – к.е.н., доцент Лемішко О.О.) була проведена Ділова гра «Діагностика фінансового стану підприємства: аналітика та прогнозування подальшої діяльності» (студенти групи ФіК – 10 СТ). Студентам було запропоновано виконати діагностику фінансового стану суб’єктів господарювання аграрного сектору економіки з використанням даних фінансової звітності.

     Діагностика проводилася по двом підприємствам. Для цього було сформовано дві групи студентів (група А, група В). На кожному підприємстві було обрано головного фінансового аналітика (призначено викладачем), який за своїм бажанням сформував групу фінансових менеджерів. Кожна група отримала однакове за змістом завдання (за різними підприємствами) і повинна була представити характеристику фінансового стану підприємства, виявити фінансові проблеми, спрогнозувати подальшу діяльність підприємства та, головне, означити можливі шляхи усунення,виявлених у ході проведення діагностики, фінансових проблем.

     Поставлене завдання обидві групи виконали у повному обсязі. Всі висновки було обґрунтовано розрахунками. Однак, лідером стала група В, яка представила результати найбільш повної та обґрунтованої діагностики фінансового стану підприємства, а також сформулювала чіткі, аргументовані практичні рекомендації щодо поліпшення фінансового стану підприємства та сформувала, на цій основі, прогнозні фінансові показники.

     Набуті практичні навички студенти зможуть використати у ході підготовки та захисту курсового проекту з дисципліни «Фінанси підприємств». Жваве обговорення викладачем і студентами підсумків проведеної Ділової гри відбулося на кафедрі фінансів під час брейк-кави.

Л. Березовська,

доцент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook