Студентська команда увійшла в п’ятірку кращих на Міжнародному змаганні з лісового багатоборства

April 3, 2019

      Щорічно у м. Брно, Чехії на базі факультету лісового господарства та технологій деревообробки університету ім. Менделя відбуваються Міжнародні змагання з лісового багатоборства – Forestry Versatility, на які з’їжджаються найкращі студенти-лісівники з усієї Європи. Цього року нашу країну представляла команда ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України. У змаганнях також взяли участь команди з Болгарії, Естонії, Сербії, Румунії, Чехії, Угорщини, Великобританії, Польщі, Словаччини та Фінляндії.

     Команда НУБіП виступала у складі Горицького Олександра (3 курс с.т.), Міщенка ІгоряТосунової Крістіни та Федчика Ярослава (3 курс), які стали призерами Всеукраїнського змагання професійного спрямування «Forestry Quest» ще у жовтні 2018 р. Відтоді проводилася інтенсивна підготовка до міжнародних змагань на базі гуртка кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій СНГ «Kyiv Forestry Students Association».

     Змагання складалися з трьох етапів. В першому етапі учасники демонстрували свою вправність у роботі з бензомоторною пилою, симулятором харвестера, дворучною пилою та сокирою.

  

     Слід зазначити, що усі учасники команди без винятку показали відмінні результати у заміні шини бензомоторної пили. Федчик Ярослав та Тосунова Крістіна виконали найшвидше завдання із розкряжування лежачої колоди.

     Другий етап складався з командного орієнтування на місцевості та ідентифікації зразків природних об’єктів із зазначенням їх латинської назви на контрольних точках маршруту. Також важливою частиною конкурсної програми стала інструментальна таксація насадження та індивідуальна окомірна таксація дерева, що росте. Команда НУБіП стала четвертою в орієнтуванні та посіла перше місце у змаганні з визначення таксаційних показників насадження. Тосунова Крістіна увійшла в першу десятку у змаганні з окомірної таксації ростучого дерева.

     Третій етап складався з різних видів стендової стрільби: скіт, трап та стрільба з дрібнокаліберної гвинтівки. Поза конкурсним балом можливість позмагатися у влучності стрільби з лука та револьверу.

     Міжнародні змагання дали учасникам можливість не тільки поборотися за перемогу, а й познайомитися з культурою інших країн, поспілкуватися з найсильнішими студентами-лісівниками усієї Європи. Церемонія закриття змагань і оголошення результатів відбулась у старовинному замку Křtiny. Організаційним комітетом змагань було прийнято рішення команду приймаючої сторони оцінювати поза конкурсом, тож за підсумком усіх конкурсних днів наша команда посіла п'яте місце.

     Таке високе досягнення стало можливим лише за умов якісної фахової підготовки та всебічної підтримки. Саме тому висловлюємо вдячність за допомогу й підтримку Товариству лісівників України та його очільнику Юрію Марчуку, компанії ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» та її директору Едуарду Д'яченку, Первинній профспілковій організації студентів НУБіП України і її голові Олексію Муравському, а також директору ННІ ЛіСПГ Петру Лакиді та всім науково-педагогічним працівникам за підготовку команди.


Ігор Міщенко, 
студент 3 курсу 1 групи
Ганна Лобченко,
керівник СНГ «Київська асоціація студентів-лісівників»
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook