Якість і безпечність м'ясних продуктів - в ефірі каналу 1+1 декан факультету харчових технологій Лариса Баль-Прилипко

February 28, 2019
м. Київ, студія телеканалу 1+1

Вже вкотре програма СНІДАНОК 1+1 запрошує вранці поснідати всю Україну та студентів НУБіП України з нашим експертом з харчових продуктів та здорового харчування професора, доктора технічних наук декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ларисою Баль-Прилипко.

Очікуючи на прямий ефір пані Лариса у студії зустрілась з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, де у короткій бесіді вдалось переговорити з приводу важливості правильного харчування.

 

«Ми є те, що ми їмо», – казав Гіппократ

 Університет з самого початку жваво підтримав державну програму «З лану до столу» і не тільки підтримав, а й має можливість її розвивати. 

 

 Одним із критеріїв, що визначають культуру країни, є якість і безпечність продуктів харчування – одна з визначальних складових здоров’я людини

За даними експертів, здоров'я людини на 8 – 12 % залежить від системи охорони здоров'я, на 20 – 25 % від стану навколишнього середовища, на  18 – 20% від генетичних чинників, 52 – 55 % від соціально-економічних умов і способу  життя, при чому харчування – одна з визначальних складових цього аспекту.

Фахівці з раціонального харчування стверджують, що 80% нашого здоров’я безпосередньо залежить від здорового харчування, яке полягає у встановленні гармонії між продуктами харчування та гомеостазом організму людини. Водночас треба враховувати вік, стать, наявність хронічних захворювань та інші критерії.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК має всі інструменти для забезпечення не тільки безпечним харчуванням населення України, а і здоровим харчуванням. Членом наукового потенціалу факультету є Президент Асоціації дієтологів України, кандидат медичних наук , доцент  кафедри технології  м’ясних, рибних та морепродуктів НУБіП України Олег Швець. ​ 

Після передачі, Лариса Вацлавівна не оминула такої можливості, як провести профорієнтаційну роботу серед слухачів і учасників сніданку у студії 1+1.

 

Тому що жива реклама університету та ще й таким визнаним фахівцем, як професор Лариса Баль-Прилипко діє на батьків майбутніх абітурієнтів як магніт. 

Смачних  і корисних сніданків Вам українці! 

 

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook