Факультет аграрного менеджменту – переможці 62-ї спартакіади студентів з міні-футболу

October 31, 2018

      Футбол та міні-футбол, одні з наймасовіших та найулюбленіших видів спорту серед студентів НУБіП України, тож змагання з цього виду спорту завжди збирають велику кількість вболівальників. За словами незмінного головного судді змагань, старшого викладача кафедри фізичного виховання, Валерія Прохніча, щороку майстерність команд підвищується, а протистояння між ними стають все більш запеклішими.

     З 19 жовтня 2018 року на майданчику зі штучним покриттям НУБіП України розпочалися змагання 62-ї спартакіади студентів 2018-2019 навчальних років з міні-футболу (чоловіки). Участь у першому етапі – відбірковому, прийняли усі 15 факультетів та ННІ. За результатами жеребкування команди були розподілені на чотири підгрупи (А, Б, В, Г), ігри у яких відбувалися по коловій системі. З кожної підгрупи до наступного кола змагань, ¼ фіналу, потрапили по дві команди, а саме збірні факультетів та ННІ: агробіологічного, інформаційних технологій, лісового і садово-паркового господарства, землевпорядкування, аграрного менеджменту, енергетики, автоматики і енергозбереження, тваринництва та водних біоресурсів і конструювання та дизайну. Також, найкращі вісім команд отримали можливість прийняти участь в Кубку ректора НУБіП України з футболу, котрий відбудеться в листопаді 2018 року на стадіоні НУБіП України.
     Ігри ¼ фіналу відбулися 23 жовтня 2018 року. Протистояння між командами були запеклі та емоційні адже на кону путівки до півфіналу.
    У грі між ННІ лісового і садово-паркового господарства і факультетом землевпорядкування, боротьба була майже рівною, та все ж бажання перемогти та потрапити в півфінальну частину змагань більшою виявилося у майбутніх лісників. Перемога 3:2, на їх користь.
    У грі між факультетами агробіологічним і інформаційних технологій, лідерство одразу перехопили агробіологи і хоч їх суперники до останніх хвилин матчу гідно протистояли чемпіонам минулорічної спартакіади, та все ж програли з рахунком 1:3. 
    Гравці факультету аграрного менеджменту є одними з головних претендентів на чемпіонське звання і черговим доказом цього стала беззаперечна перемога над командою ННІ енергетики автоматики і енергозбереження з рахунком 6:2.
     У грі між факультетами тваринництва та водних біоресурсів і конструювання та дизайну путівку до півфіналу отримала перша команда, перемігши з рахунком 6:1.
     В іграх ½ фіналу відчувалася висока напруга, адже всі команди півфіналісти мають високу технічну підготовку, чималий досвід та велике бажання потрапити в головний фінал чемпіонату.
     У грі між факультетами агробіологічним і тваринництва та водних біоресурсів, перемогу і місце в головному фіналі отримали агробіологи, перемігши в матчі з рахунком 2:0.
     Цікавою, та до останніх хвилин матчу напруженою, була гра між факультетом аграрного менеджменту та ННІ лісового і садово-паркового господарства. Гравці кожної з команд докладали максимальних зусиль аби потрапити до фіналу та все ж, перемогу здобули гравці аграрного менеджменту. Рахунок матчу – 2:1 на їх користь.
     Після таких емоційних протистоянь, фінальні ігри 62-ї спартакіади студентів з міні-футболу подарували своїм багаточисельним вболівальникам море позитивних, яскравих, насичених високою майстерністю та досконалою технікою гри моментів. А вони за це віддячили улюбленим командам палкою підтримкою та гучними оплесками.
     У грі за 3-тє місце між командами факультету тваринництва та водних біоресурсів і ННІ лісового і садово-паркового господарстваточилася запекла боротьба, команди по черзі перехоплювали лідерство і до останніх хвилин гри визначити переможця не вдалося, нічия – 2:2. Володаря бронзових медалей чемпіонату довелося обирати в серії післяматчевих пенальті. Тут більш влучними виявилися гравці факультету тваринництва та водних біоресурсів, 4:3 на їх користь.
    У грі за 1 місце зійшлися справжні майстри футбольної справи – факультети аграрного менеджменту та агробіологічний. Градус напруження був максимальним, як на майданчику так і на ложі вболівальників. І гравці і вболівальники обох команд влаштували справжні дербі, одні в майстерності гри, інші в гучності та дотепності вигуків в підтримку команд. У перших в хід йшли високотехнічні комбінації та тактичні схеми в міні-футболі, у других – сила оплесків, голосових зв'язок та ударів в барабани. Великий емоційний сплеск отримали всі, а чемпіонами 62-ї спартакіади студентів з міні-футболу стали майбутні аграрні менеджери, перемігши збірну агробіологічного факультету з рахунком 5:3.
Вітаємо переможців і призерів змагань та запрошуємо всіх на матчі
Кубку ректора НУБіП України з футболу,
які відбуватимуться з 12 листопада 2018 року на стадіоні НУБіП України.
Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook