Біотехнологія – від клітини до тварини: наукова робота факультету тваринництва та водних біоресурсів в дії

29 September 2018, 20:15

    На факультеті тваринництва та водних біоресурсів чітко розуміють, що без науки немає навчання. Підтвердженням цьому є діяльність на всіх кафедрах наукових гуртків. Так, 28 вересня на кафедрі генетики, розведення та біотехнології тварин відбувся черговий майстер-клас для студентів 3 курсу спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» на тему «Техніка взяття сперми та штучного осіменіння кролів». Даний захід провели доцент кафедри Микола Себа і старший лаборант – Тарас Якубець.

    Під час проведення даного заходу науковці детально розповіли і показали студентам техніку отримання сперми у плідників на штучну вагіну, методи її оцінки та осіменіння самок розбавленою спермою. Студентам розгорнуто повідомлено про особливості будови статевого апарату кролів, будову штучної вагіни, лабораторне обладнання для окомірної оцінки сперми та методику її проведення, а також обладнання, яке застосовується для штучного осіменіння самок.

    Студентам було надано можливість самостійно приготувати препарат «роздавлена крапля», розбавити еякулят кроля, провести окомірну оцінку якості сперміїв за допомогою мікроскопу та власноруч скласти штучну вагіну для кролів.

    Захід пройшов у цікавій та жвавій атмосфері. Лекторам адресувалися багато питань на які вони фахово та із задоволенням відповідали.

 

 

 

 

     Використання кролів проводили з дотриманням принципів Європейської конвенції про гуманне ставлення до тварин (Страсбург, 1986).

      Сподіваємось на отримання приплоду від кролиці через 30 днів!

Михайло Матвєєв,

старший лаборант кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook