ЛАРИСА БАЛЬ-ПРИЛИПКО - НА ЩО ВАРТО ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ МОРОЗИВА

May 17, 2018
м. Київ, НУБіП України, навчальна лабораторія

 

 

Сезон морозива відкрито. Особливо ласі до солодкого діти. Ці ласощі приємні на смак, але часто мають сумнівний склад. Виробники вдаються до хитрощів, вказуючи некоректний склад на етикетках продукту. Сніданок провів власний експеримент, а також дізнався, як за лічені хвилини приготувати морозиво вдома.

 

Щоб правильно вибирати морозиво, яке не зашкодить здоров'ю і порадує вас своїм смаком, при покупці морозива обов'язково слід звертати увагу на:

- Інформацію на упаковці про нормативний документ ДСТУ 4733:2007, за яким виготовлене морозиво. При випуску морозива по ДСТУ 4735:2007, допускається використовувати замінники молочного жиру, що не суперечить вимогам стандарту;

- Форму морозива (щоб вона була повністю збережена). Якщо морозиво має не властиву форму, то це говорить про його таненні і повторному заморожуванні. В цьому випадку є ризик розвитку в продукті патогенної мікрофлори;

- Дату виробництва морозива. Термін придатності також важливий і для кожного морозива він може значно відрізнятися. Однак термін придатності має на увазі, що морозиво повинно зберігатися в ідеальних умовах. Перевірити це, на жаль, ніяк не можна. Тому намагайтеся вибирати брикети і стаканчики, які були виготовлені зовсім недавно.

Нехай смакує Вам морозиво у спекотні літні дні!

 

 

Владислав Сухенко

завідувач кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook