Повноцінна годівля - основа продуктивності та здоров’я тварин

4 April 2018, 7:04

    27-28 березня старший викладач кафедри Юрій Позняковський взяв участь у семінарі на тему: «Кормозаготівля та годівля, як передумови до високої продуктивності та здоров’я тварин в утриманні худоби молочного напрямку», який відбувався на базі Німецько-Українського Аграрного Демонстраційного та Навчального Центру (АДНЦ).

         Серед учасників семінару були зоотехніки, керівники підприємств та представники закладів вищої освіти.

    Перший день був повністю присвячений питанням годівлі дійних корів. Консультант з багаторічним досвідом, Тіно Хохмут протягом дня розповідав про окремі аспекти забезпечення корів поживними речовинами, їх використання у організмі та вплив на продуктивність і здоров’я. Слухачі семінару приймали активну участь у обговоренні та задавали питання доповідачу, адже теми, які він піднімав були актуальними та цікавими.

      Другий день семінару розпочався з виступу керівника проекту АДНЦ Уве Кафтана, він коротко розповів про сигнали корів та основні контрольні показники, які дозволяють стежити за станом поголів’я на господарстві.

    В.о. завідувача кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин НУБіП України Олександр Вальчук представив веб-ресурс Cattle.Center – центр цифрового моніторингу благополуччя у скотарстві, який дозволяє зручно та просто управляти фермою. Крім багатьох питань стосовно самої програми учасників семінару цікавила думка доповідача про тривалість сервіс-періоду, вік першого осіменіння та інше.

      Наталья Сергєєва, представник компанії CLAAS, розповідала про заготівлю трав’яного силосу, сінажу, сіна та представила техніку компанії, яка дозволяє значно підвищити якість та ефективність цих процесів.

     Тіно Хохмут говорив про метаболічні хвороби корів, їх симптоми та профілактику. Також він зупинився на окремих питаннях годівлі телят.

       По закінченні семінару всі учасники отримали сертифікати.

Михайло Сичов,

завідувач кафедри годівлі тварин

та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного,

доктор с.-г. наук, професор

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook