Майбутні магістри з управління інвестиційною діяльністю «провели» успішні перемовини з іноземними інвесторами

27 February 2018, 16:24

 

27 лютого 2018 року на черговому засіданні студентського наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту студенти взяли участь у рольовій грі «Negotiations» («Перемовини»), яку провела для них доцент, дипломований філолог Катерина Алексеєва. В аудиторії протягом усього заняття лунала лише англійська мова.

Метою проведення гри було тренування у студентів вміння ведення перемовин з іноземними інвесторами, а також підготовка їх до подальшого навчання в магістратурі за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», яка передбачає паралельне навчання в НУБіП та вищих навчальних закладах Європи.

Учасниками перемовин були студенти професійно орієнтованої групи бакалаврів третього курсу (з поглибленим вивченням англійської мови), яких до початку гри було поділено на дві команди: команду інвесторів «Sunny money» з лідером Вікторією Кошель та команду молодих підприємців, які прагнуть відкрити кав’ярню «Millennium» у місті Харкові, з лідером Костянтином Кривенко.

У ході перемовин молоді «підприємці» презентували свій бізнес та обґрунтовували, чому інвесторам вигідно співпрацювати саме з ними. Вони представили проект свого майбутнього підприємства, розрахували та озвучили обсяг необхідних інвестицій, обґрунтували заплановані витрати та доходи, визначили точку беззбитковості та продемонстрували результати SWOT-аналізу проекту.

«Інвестори» активно ставили питання «підприємцям» щодо бізнес-плану, періоду окупності «проекту», своєї майбутньої частки у доходах та конкурентних переваг проекту.

Гра пройшла активно та завершилася «Угодою про співробітництво». А студенти прокачали навик ведення переговорів з іноземним інвесторами щодо залучення фінансування для реалізації проекту.

Тетяна Лобунець, Катерина Алексеєва 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook