Підсумки діяльності колективу за 2017 р. та плани на 2018 р.

January 19, 2018

19 січня на агробіологічному факультеті підводили підсумки діяльності колективу за 2017 р. та планували завдання на 2018 р. з реалізації програми «Голосіївська ініціатива 2020». На зборах був присутній представник від ректорату начальник відділу інноваційної діяльності Василь Туринський.

Декан Віктор Забалуєв прозвітував про проведену роботу в 2017 році та поділився планами на 2018 рік. У 2017 році НПП факультету працювали плідно, про що говорять здобутки, а саме: створено ННЦ сучасних технологій на базі агрофірми «Колос» Сквирського району Київської області, ННЦ сортовивчення, селекції і насінництва культурних рослин на базі Інституту енергетичних культур НААН і Інституту експертизи сортів, відкрито спільну сучасну лабораторію кафедри агрохімії і кампанії «Агрілаб», розпочав функціонувати демонстраційно-колекційний розсадник польових, кормових, лікарських і енергетичних рослин. У 2018 році планується створення ННЦ садівництва спільно з Інститутом садівництва НААН України, відкриття  спільної сучасної лабораторії з вивчення якості грунтів (кафедра грунтознавстваі кампанія «Агроскопус» та відкриття конференц-зали для факультету (кімн 40 н.к. №4).

Потрібно відмітити високий рівень кадрового складу факультету. За якісним складом факультет займає одне з перших місць в університеті. На факультеті працюють 2 академіки НААН, 6 член-кореспондентів НААН, 1 Заслужений працівник сільського господарства, 2 Заслужені діячі науки і техніки, професорів, докторів наук  – 20,7 %, доцентів, кандидатів  наук – 62 %.

Завдяки високому рівню викладацького складу студенти факультету займають командні та особисті призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, а також досягнення студентів на конкурсах наукових робіт. Потрібно відмітити, що 6 студентів агробіологічного факультету стали лауреатами конкурсу фонду Бориса Колеснікова і отримали можливість відвідати міжнародну аграрну виставку у Вероні (Італія).

Щодо практичної підготовки студентів, то протягом 2017 року кафедрами і деканатом організовано і проведено виїзні практичні заняття студентів на базі передових сучасних підприємств і установ.

Доповідач зупинився на міжнародній діяльності, зазначивши, що значна частина НПП факультету мають членства у міжнародних організаціях, брали участь у міжнародних стажуваннях, конференціях, воркшопах, днях поля.

Наукова робота на факультеті виконується за державними тематиками, госпдоговірними та ініціативними. За обсягами фінансування агробіологічний факультет в університеті лідером – перше місце в спецфонді, що в 3-4 рази перевищує спецфонд університету. Це завдяки кафедрам землеробства та гербології (завідувач Семен Танчик), генетики. селекції і насінництва (завідувач Віталій Жемойда) та кормо виробництва, меліорації і метеорології (завідувач Григорій Демидась). За минулий рік зросла кількість публікацій у в Skopus та WoS з 7 до 12.

Важливим результатом роботи у минулому році є покращення матеріально-технічної бази факультету з допомогою університету, а також своїми силами: капітальний ремонт вестибюлю 4 корпусу, у 2 корпусі лекційні та лабораторні аудиторії, гуртожиток №11. У 2018 році планується проведення капітального ремонту навчального корпусу №4, завершення ремонтних робіт у навчальному корпусі №2, капітальний ремонт одного блоку кімнат в гуртожитку №11, встановлення датчиків і відеоспостереження на 3-х поверхах.

Щодо спортивно-масових заходів. То в цьому напрямку в університеті немає рівних. Колектив факультету – переможець спортивної Спартакіади серед студенів НУБіП України, переможець спортивної Спартакіади серед НПП НУБіП України, лауреат конкурсу «Голосіївська весна – 2017» (диплом ІІІ ступеню), краща спортивна група, лауреат конкурсу пісенних баталій. Завдання на 2018 рік – утримати позиції.

Віктор Забалуєв закцентував увагу на проведенні профорієнтаційної роботи. Для цього на факультеті створено інформаційно-консультативний центр з профорієнтаційної роботи, Веб-сторінка «Вступнику НУБіП України» у соціальних мережах, налагоджена співпраця і координація роботи з Національним еколого-натуралістичним центром МОН України, Малою академією наук МОН України, створено 2 відеофільми ТРК «Ільдана»: «Лідери: День знань на агробіологічному факультеті» та « Лідери: практичне навчання майбутніх агрономів», буклет «Запрошуємо на навчання на агробіологічному факультеті НУБіП України», залучено студентський актив для профорієнтації школярів під час зимових канікул за місцем проживання.

Що стосується основних завдань на 2018 рік, крім вже зазначених, декан виділив роботу НПП за критеріями національного дослідницького університету, посилення теоретичної і практичної підготовки студентів, ефективна профорієнтаційна робота студентів, підготовка кадрів вищої кваліфікації, насамперед – докторів наук, збільшення надходжень спец коштів за рахунок госпдоговорів інших джерел, інтенсифікація міжнародної діяльності, залучення бізнесу для зміцнення матеріально-технічної бази факультету.

Участь в обговоренні звіту взяли професори Надія Антрапцева, Ганна Ковалишина, доценти Олександр Цизь, Наталія Шевчук, Анатолій Бобер. Вони позитивно оцінили роботу колективу і запропонували схвалити звіт.

Начальник відділу інноваційної діяльності Василь Туринський позитивно оцінив роботу колективу й наголосив на важливості розвитку в науково-дослідній, навчальній видах робіт та виконання заходів для підтвердження статусу дослідницького університету.

Після цього збори трудового колективу затвердили звіт декана факультету і обрали делегатів на конференцію трудового колективу університету.

 

Віра Кутовенко, доцент

 кафедри овочівництва і закритого грунту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook