Гран-прі та перше місце у конкурсі на честь "Дня харчовика" здобули магістри спеціальності "Якість стандартизація та сертифікація"

October 25, 2017
м. Київ, вул. Генерала Родимцева, 7

 

 

8 серпня 1995 року другий президент України Леонід Данилович Кучма підписав Указ N 714/95 «Про працівників харчової промисловості», який наказував відзначати це свято в третю неділю жовтня.

 

То ж не порушуючи традиції на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулось свято, якого з нетерпінням чекають всі студенти не тільки нашого факультету, а й студенти всього університету - «День харчовика». Притаманно цьому святу, що студенти усіх курсів готують страви згідно конкурсного розподілу. Керують студентами куратори груп. Отже магістрам спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» та їх куратору доценту кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Наталії Мєдвєдєвій за жеребкуванням випало конкурсне завдання – «Напої».

  

До завдання магістри, при безпосередній участі, аспірантки кафедри Тетяни Розбицької підійшли творчо та креативно. Не зайвим буде сказати, що спеціальність «Якість, стандартизація та сертифікація» дає можливість отримувати знання студентам багатьох напрямів після закінчення базової освіти ОКР «Бакалав». Тому у складі команди був і професійний адміністратор готельно-ресторанного комплексу Олена Генчевська, що і дало величезну перевагу і поштовх до перемоги.

 

Тому збірна команда у складі куратора Наталії Мєдвєдєвої, аспірантки Тетяни Розбицької, магістрів 1-го курсу Анни ВолинецьОлени Генчевської, та 2-го курсу Владислави КостюкАнастасії Мельник....ну і  звісно старост груп Олега Миколенка і Олександра Тетеріна справедливо і чесно виборола Гран-прі та перше місце серед усіх команд факультету!!! Особлива подяка у допомозі з сервірування столу завідувачу лабораторією Галині Головатюк.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

  

Зазначимо, що вельмиповажне журі очолювала декан факультету проф. д.т.н. Лариса Баль-Прилипко, а до складу були залучені заступник декана Наталія Слободянюк, директор студмістечка Сергій Стецюк, зав. кафедри, Владислав Сухенко.

 

Продовольство є досить специфічним товаром. Це пов'язано з тим, що воно, по більшій частині, не може зберігатися довго. Все це змушує виробників постійно перебувати в пошуку нових технологій виробництва та зберігання харчових продуктів. Велика кількість виробників призводить до дуже високої конкуренції на ринку збуту. Тому харчова промисловість сьогодні не стоїть на місці. Весь час відбувається впровадження різних технічних новинок з якими під час лекційних та лабораторних і практичних занять висококваліфіковані викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ознайомлюють студентів. А навчання здійснюється за наступними напрямами:

- Харчові технології

- Технології зберігання, консервування та переробки м’яса;

- Технології зберігання та переробки водних біоресурсів;

- Якість, стандартизація та сертифікація.

Враховуючи те, що підприємства харчової і переробної промисловості грають провідну роль в забезпеченні населення продовольчими товарами в усьому світі, харчовики постійно покращують якість виробленої продукції, розширюють її асортимент. Завдяки професіоналізму та невтомній праці декана факультету проф. Ларисі Баль-Прилипко, заступнику декана Наталії Слободянюк, доц. Людмилі Тищенко ця галузь є одним з лідерів в освоєнні нових методів і форм м’ясних і молочних харчових продуктів, в технічному і технологічному оновленні виробництва свої знання студентам передають д.т.н. Владислав Сухенко, доц. Наталія Мєдвєдєва, доц. Володимир Василів, доц. Марія Жеплінська, ст. викладач Володимир Шапошнік, доц. Юлія Слива, доц. Наталія Сілонова та інші викладачі. Завдяки цим людям майбутні фахівці харчової промисловості будуть мати можливість постійно покращувати якість продукції, розробляти оригінальні рецепти і яскраві смаки, вдосконалювати технології та обладнання. 

Найчастіше самі повсякденні страви - результат спільної роботи фахівців-харчовиків і «домашніх кулінарів»: кожен робить свій внесок. Тож давайте привітаємо переможців і всіх хто прийняв участь у цьому святі «Дні працівників харчової промисловості» - адже Ви теж берете участь в створенні нових кулінарних шедеврів кожен день! Чудового настрою!


Владислав Сухенко

завідувач кафедра стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook