Учениця Жулянської загальноосвітньої школи №279 Кондрат Марина - харчові технології, це мрія мого життя!

June 29, 2017
м. Київ, ЗОШ №279

Саме так озвучила свою мрію випускниця школи, яка планує навчатись на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

- Чому саме харчові технології? Що Тебе наштовхнуло на вибір такої професії?

- Ще з самого дитинства Я допомагаю мамі з хатніми справами, а особливо на кухні. Ми разом готуємо смачні страви, які подобаються всій родині.

Одного разу, напередодні Пасхи, наша сім’я плідно готувалася до свят, готували різні смаколики. Особливо мені сподобалось готувати м’ясні вироби. Ми готували фарш, начиняли ним ковбаски, маринували м'ясо для коптіння, начиняли рибу. Це виявилось дуже цікаво. Потім Я з татом готували всі ці заготовки в коптильній на вулиці до готовності. Цей процес притягнув мою увагу. Я з захопленням слідкувала за ним, а по території двору розносились аромати майбутніх смачних виробів. Саме тоді Я вирішила обрати професію технолога.

Звідки Ти дізналась про НУБіП України?

Напевно волею долі так склалось, що нашу школу відвідали викладачі факультету харчових технологій Василів Володимир Муштрук Михайло з метою поширення інформації про вступ до НУБіПу. Вони розповіли про умови вступу до університету, спеціальності за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій, специфіку навчання та перспективи працевлаштування після закінчення університету.

І я зрозуміла- це доля, це моє! Мене дуже зацікавила можливість навчання в університеті, особливо за спеціальністю Харчові технології.

Викладачі також запросили відвідати університет з екскурсією. Наш клас з великим інтересом прийняли цю пропозицію.

І ось цей день настав. Зразу після уроків, ми в супроводі класного керівника вирушили на екскурсію. В університеті нас зустріла декан Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна, яка провела нас по території університету, розповіла про його величну історію і здобутки. Особливу увагу Вона акцентувала на ознайомленні з кафедрами факультету, їхніми навчально-науковими лабораторіями і аудиторіями. Захоплюючою була Її розповідь про факультет, професії, які можна здобути навчаючись на ньому, а також про здобутки студентів і викладачів в науковій, навчальній, культурно-масовій і спортивній роботі. Вона також зауважила, що популярність працівників виробничої сфери невисока. Але забезпечення людства харчовими продуктами невпинне. Дуже важливо впроваджувати інноваційні технології у переробні виробництва, оскільки вони покращать якість продукції та економне використання сировини і енергоресурсів. Саме таку мету ставить перед собою факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Дякуючи такій змістовній, гарній розповіді Лариси Вацлавівни Я зрозуміла що харчові технології- це дуже цікаво і актуально.

Що ти почерпнула для себе від цієї екскурсії?

Саме завдяки візиту до університету я зрозуміла, що можу перетворити своє захоплення в професію. Це дуже тішить! Тому Я з радістю буду працювати, аби вступити на факультет і гідно навчатись, здобувати корисні знання і навики, щоб стати справжнім технологом!

           

Юрій Сухенко

завідувач кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook