Співробітники REEFMC спільно з Лісовою Службою США провели ІІІ Національну координаційну нараду з гасіння лісових пожеж у зоні відчуження та тренінг для пожежних

March 16, 2017
м. Чорнобиль

  

 

 

 

13-16 березня 2017 року співробітниками Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж у співпраці з Лісовою Службою США провели ІІІ Національну координаційну нараду з попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження.

Її важливість та актуальність засвідчує той факт, що нарада зібрала представників Ради Національної безпеки та оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держатомрегулювання, Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника та інших підприємств.

Було проаналізовано хід впровадження рішень прийнятих на попередніх координаційних нарадах у 2016 році, обговорено нагальні кроки у напрямку підвищення безпеки під час гасіння пожеж у зоні відчуження та заходи для покращення міжвідомчої співпраці у цьому напрямі під час пожежонебезпечного періоду 2017 року. Головним же результатом роботи стала підготовка матеріалів до засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за головуванням прем’єр-міністра України щодо встановлення системи раннього виявлення пожеж у зоні відчуження, розробленої вченими НУБіП, екіпіровки пожежних, створення резервів та відомчої пожежної охорони у зоні відчуження. 
Фахівці Лісової Служби США Елізабет Лунд, Нікіа Фернадес та Бенджамін Хегг провели тренінг з безпеки для пожежних зони відчуження. Нагадаємо, що цей проект координує теж представник НУБіП - професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев.

 

 

Більше фото можна переглянути за посиланням - https://drive.google.com/open?id=0B-sqmXgPxj0KeWhUb1BwclFvSGs

Програма заходу

 

Олександр Сошенський,
співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook