15 РОКІВ В КОНТЕКСТІ ВИРОБНИЦТВА МОРОЗИВА ТА ЗАМОРОЖЕНИХ ПРОДУКТІВ

February 22, 2017
м. Київ, Київський національний торговельно-економічний університет, вулиця Кіото, 19, Київ, Україна

16 лютого в приміщенні Київського національного торгово-економічного університету відбулися загальні збори Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» з нагоди 15-річчя з дня заснування. На зборах були присутні Бакуменко О.Б., заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань агрраної політики та земельних відносин, представники Мінагрополітики, КМДА, ВГО "Українська аграрна конфедерація", Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, ДП "УкрНДНЦ", ДП "Укрметртестстандарт", керівники підприємств членів Асоціації.

Від НУБіП України на захід були запрошені декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, професор Баль-Прилипко Л.В. та доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Слива Ю.В.

З вітальним словом до гостей та учасників звернувся президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Бартковський Ігор Ілліч. Президент Асоціації  ознайомив учасників круглого столу з основними напрямами та результатами діяльності Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», проаналізував стан ринку морозива і заморожених продуктів України в 2016 році та визначив перспективи розвитку харчової галузі в контексті євроінтеграції. Наприкінці своєї доповіді президент Асоціації привітав та вручив свідоцтва прийнятим у 2016 р. асоційованим членам АУВМ і ЗП.

Нині членами Асоціації є близько 40 організацій. Це підприємства – виробники морозива і заморожених продуктів в Україні:

Крім того, до складу Асоціації входять наукові установи та організації з рекламної та видавничої діяльності.

Однією з головних завдань Асоціації є розробка нормативних документів спрямованих на поліпшення технологій і підвищення якості продукції, що випускається. Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» удосконалює нормативно-технічну базу галузей виробництва морозива і заморожених продуктів.

Спільно з фахівцями кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції НУБіП України були розроблені Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах НАССР для виробників морозива та заморожених напівфабрикатів в тістовій оболонці.

Були визначені основні пріоритети в роботі Асоціації на 2017 рік: відкриття нових експортних ринків, посилення своєї присутності на вже освоєних; спростити умови торгівлі, зробити ефективну аграрну логістику; максимально використовувати переваги зони вільної торгівлі; впроваджувати передові системи контролю та безпечності харчових продуктів; забезпечити відповідність якості продукції; брати активну участь в підготовці законів України, нормативних актів в аграрному і продовольчому секторі.

Факультет харчових технологій та управіння якістю продукції АПК у особі професора Лариси Баль-Прилипко приєднується до привітань та бажає Асоціації подальшої плідної роботи, процвітання, а всім її членам і надалі працювати, розвиваючи найкращі традиції виробництва, якості та безпечності продукції відповідно до вимог міжнародних стандартів.

 

Юлія Слива,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook