Реалізація програми «Голосіївська ініціатива-2020» і завдання на поточний рік факультету інформаційних технологій

6 February 2017, 14:39

      1 лютого 2017 року на факультеті інформаційних технологій відбулися збори трудового колективу за участі начальника навчально-методичного відділу університету Лариси Кліх. Свій звіт про результати діяльності факультету інформаційних технологій у 2016 р. та завдання на 2017 р. у рамках виконання програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива − 2020» представила декан факультету Олена Глазунова. Увагу присутніх було зосереджено на здобутках та перспективах розвитку факультету. Зокрема, декан зауважила, що за минулий рік удосконалено структуру факультету, створено 6 навчальних лабораторій, які тепер функціонують при кожній кафедрі. Для функціонування нових лабораторій «Проектування цифрових пристроїв» та «Вбудованих систем і Інтернет-речей» придбано спеціальне обладнання. Для навчання студентів запроваджені академія Майкрософт, академія Ціско, центр компетенцій 1С.

       У 2016 році на базі факультету було проведено: дві міжнародні науково-практичні конференції (ІV Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві та природокористуванні" 23-24 червня; VІI Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта" 17-18 листопада); 9 науково-практичних семінарів, ворк-шопів та круглих столів.

     Серед здобутків в науково-інноваційній діяльності, декан зазначила розроблену систему електронного дорадництва для агровиробників України (www.edorada.org) та роботу з розробки і впровадження освітнього кластеру в університеті. Окремо декан зупинилась на міжнародній діяльності факультету, яка спрямована на участь у міжнародних проектах (програмах), виставках, семінарах, конференціях, наукових публікаціях у зарубіжних виданнях, організації та участі у роботі ІІІ Міжнародної конференції «Цифрова освіта в природничих університетах» (25-28 жовтня 2016р., Вроцлав), та співпраці з провідними ІТ-компаніями. У минулому році студенти факультету, як зазначила декан, взяли участь у ІI етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування, в третій етап пройшли дві команди, одна з яких приймала участь у півфіналі світової студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС, друга ж у фіналі української першості. Варто відзначити, що наші команди були кращі в категорії природничих університетів. Серед студентів є переможці та призери Всеукраїнської олімпіади з інформатики (Богдан Ворона – 1 місце) та економічної кібернетики (Катерина Якубчук – 3 місце).

     Серед основних завдань та планів на 2017 рік в рамках виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» Олена Глазунова виділила: зосередити увагу на підвищенні якості підготовки магістрів факультету, активізації діяльності щодо реалізації науково-дослідної роботи, діяльності госпрозрахункових підрозділів факультету, профорієнтаційної роботи, співробітництва з провідними ІТ-компаніями та роботодавцями.

      У обговоренні звіту взяли участь в.о. завідувач кафедри комп'ютерних систем і мереж Касаткін Д.Ю., завідувач кафедри інформаційних систем Швиденко М.З., професор кафедри комп'ютерних систем і мереж Васюхін М.І., т.в.о. завідувача кафедри інформаційних і дистанційних технологій Попрозман Н.В. Виступаючі підтвердили позитивні зміни на факультеті і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2017 рік.

     До обговорення долучилась також Лариса Кліх, яка відзначила позитивні зміни у розвитку факультету, відзначила його роль у створенні та супроводженні інформаційного освітнього кластеру університету, проінформувала присутніх про особливості правил призначення академічних стипендій у НУБіП України.

     За результатами обговорення на зборах трудового колективу факультету затвердили звіт декана Олени Глазунової за 2016 рік і обрали делегатів на конференцію трудового колективу університету.

Попрозман Н.В.,
т.в.о. завідувача кафедри інформаційних і дистанційних технологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook