Міжнародна співпраця факультету харчових технологій НУБіП України і факультету харчових технологій Університету с/г наук Румунії

December 26, 2016
м. Київ, НУБіП України

У межах програми Erasmus+ на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК перебувала професор, доктор філософії Георгета Софія Пінтільє з Університету сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини «King Michael I of Romania» (м. Тімішоара, Румунія). 

Факультет харчової технології є другою найбільшої  вищою школою в Румунії. Більше 45 викладачів і співробітників працюють в трьох департаментах: «Продукти харчування», «Харчові науки» і «Технологій контролю якості харчових продуктів», які проводять наукові дослідження та викладають відповідні курси. Саме останній департамент факультету представляла пані Софія, тому і знайшлась спільна мова між науковцями. Дуже зацікавилась гостя системою обробки природної біологічно активної сировини, передовими технологіями для переробки сільськогосподарської сировини, безпекою і біо-безпекою харчових продуктів.

Пані Софія прочитала чотири лекції для студентів напряму «Харчові технології та інженерія»: «Applications of nanotechnology in foodindustry», «Physical-chemistry in biochemistry – Thermodynamics chemistry applied in biochemistry», «Some modern teaching methods in biochemistry»

Між лекціями шановна гостя завітала на захист до магістрів спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація», де не відбулось і без хвилювань для студентів, тому що Лариса Вацлавівна на засідання державної екзаменаційної комісії прийшла не одна. Засідання відвідала пані Софія, гостя нашого університету, яка прибула до нас з Румунії маючи пропозиції по тісній співпраці за програмою Еразмус+.

 

 


Також пані Софія, за програмою відвідала захист магістерських робіт по спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технологія зберігання та переробки водних біоресурсів». Пані Софія відмітила високий ступінь підготовки магістрів та рівень наукових робіт.

Пані Софії було продемонтровано навчальні лабораторії університету, музей анатомії. Гостя була приємно вражена рівнем та роботою нашого університету. 

Поза робочий час пані Софії були організовані екскурсії по місту та святим місцям Києва (Києво-Печерська Лавра, Голосіївська Пустинь).

На приємну згадку про візит гості до нашого славетного університету та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК пані Софії подарували вишиванку.

По завершенню програми мобільності  Erasmus+ професору Софії Пінтільє було вручено сертифікат та обговорено подальші дії співпраці.

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook