Erasmus+ на факультеті аграрного менеджменту

December 14, 2016
Факультет аграрного менеджменту

4-11 грудня 2016 в рамках угоди за програмою Erasmus+ (що була підписана керівником Erasmus+ НУБіП України, проректором з науково-педагогічної, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком) на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України перебувала з візитом представник факультету аграрного менеджменту Університету сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини "King Michael I of Romania", доцент, кандидат наук Іоана Міхаела Балан (м.Тімішоара, Румунія).
Програма візиту передбачала заходи по складовій Teaching Mobility програми Erasmus+. Координаторами від факультету аграрного менеджменту були: декан ФАМ Анатолій Остапчук, професор кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслан Буряк та доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Юлія Гальчинська.
Д-р Іоана Балан зробила презентацію про історію та сьогодення Факультету аграрного менеджменту Університету сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини "King Michael I of Romania", м.Тімішоара, Румунія.
 

 

  

Для англомовних студентів напряму «Менеджмент» з ознаками майбутньої спеціальності «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» відбулися 4 лекції (8 годин) англійською мовою на такі теми:
1. Introduction & Brief Story of TQM
2. TQM dimensions. Basic concepts and tools used in TQM
3. Introduction in Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Essential Knowledge
4. HACCP application. Implementation of HACCP plans

 

 

 

Професором кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, д.е.н. Русланом Буряком та аспіртанкою 1 року навчання Мариною Руденко було організовано візит та зустріч з представниками Асоціації якості України, під час якої обговорювались стандарти якості рослинної і тваринної продуції в Україні та Румунії, показники та норми якості продукції.
Кафедрою адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності було організовано участь доцента, д-ра Іоани Балан у VIII Міжнародній конференції «Ведення аграрного бізнесу». Ця подія відбулась 8 грудня 2016 р. та організована асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та агенцією AgriEvent. Метою події було підвищення розуміння українських сільськогосподарських виробників зовнішніх та внутрішніх факторів, які впливатимуть на їхню діяльність у 2017 році. У заході взяло участь біля 300 представників провідних аграрних компаній, фахівців галузі. Пані Іоана Балан також мала можливість долучитись до роботи сесії «Корпоративна відповідальність», ключовим спікером якої став Вейнанд Брур, СREM, (Нідерланди). У фокусі уваги були питання корпоративної соціальної відповідальності, тренди КСВ в агробізнесі, її роль у доступі до ринків та інструменти та ініціативи. Під час другої практичної частини учасники провели SWOT-аналіз КСВ, яка супроводжувалася дискусією.

 

   

Доцент, д-р Іоана Балан також була дворазовою чемпіонкою Румунії серед юніорів у кінному спорті. Тому, на її прохання, деканом факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком у співпраці з деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадимом Кондратюком до програми її перебування в НУБіП України було також включено візит на ННВЛ конярства, яку очолює Анна Скабард, що є суддею міжнародного класу в кінному спорті.
Пані І. Балан була приємно вражена тим, що Навчально-науково-виробнича лабораторія конярства займається розведенням, селекцією та реалізацією шетлендських поні. Завідувач лабораторії Анна Скабард показала виробничі потужності та повідомила про те, що у 2011 році лабораторія отримала статус племінного репродуктора з розведення шетлендських поні. Також були обговорені стан і перспективи кінного спорту Румунії та України.
 

   

 Програма перебування Іоани Балан також передбачала відвідування культурних пам’яток м.Києва.

   

Результатом візиту доцента, д-ра наук Іоани Балан є вручені проректором Вадимом Ткачуком та деканом Анатолієм Остапчуком Сертифікати про мобільність в рамках програми Erasmus+.

    

Наступні кроки в рамках програми Erasmus+ передбачають візит наших викладачів для читання лекцій для студентів в Університеті-партнері в Румунії та обмін студентами.

 

Олена Ковтун,

керівник міжнародних програм 

факультету аграрного менеджменту

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook