Першокурсник Денис Волянюк: хочу відстоювати інтереси агробізнесу і цій справі присвятити своє життя

December 14, 2016
     Коли в країні розпочалася вступна кампанія, випускник Тетіївського навчально-виховного комплексу, що на Київщині, Денис Волянюк, твердо знав, що хоче навчатися на юридичному факультеті і саме в НУБіП, бо тут найпотужніша в країні кафедра аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука. Його цілеспрямованості і наполегливості можна позаздрити. Відповідальний, впевнений, саме таким, повинен бути юрист. І це про сьогоднішнього нашого співрозмовника.

– Розкажи, як став студентом юридичного факультету.

– Ще навчаючись у старшій школі, чітко знав, що хочу бути юристом. Не з чуток мені відомо, як нелегко сьогодні вести агробізнес. Вважаю, країні не вистачає саме фахівців, які відстоювали б інтереси сільськогосподарських підприємств. Тож цій справі хочу присвятити своє життя. А ще люблю спілкуватися з людьми та обожнюю ораторське мистецтво. Коли визначився із майбутнім фахом, питання вибору вишу не стояло. Однозначно пріоритетом №1 був НУБіП і одна з найпотужніших у країні кафедра аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука. І, навіть, коли мені пропонували бюджет в інших столичних університетах, я обрав контракт тут (підвів не надто високий бал з англійської). Хоча зауважу, що й на контракт був величезний конкурс.

– Які перші враження від навчання?

– Дуже подобаються викладачі, особливо з мого факультету. Цікаво працювати з Оленою УлютіноюВірою Качур. Вся моя група щодня в полі зору куратора Юлії Канарик. Відчувається постійна турбота. І це приємно.

– Чим займаєшся у вільний від навчання час?

– Дуже люблю механіку й автомобілі. Ще у тринадцять батько навчив мене водити машину і з тих пір – це моє захоплення. Однак зараз маю громадські обов’язки: мене обрали старостою групи. Мені імпонує те, що НУБіП дає можливості самоврядування. Хоча я й, звісно, знав, куди йду. Бо зо два десятки моїх знайомих навчалися свого часу чи продовжують навчання саме тут, до речі, половина з них – на юридичному факультеті.

– Які з відвіданих університетських заходів тобі сподобалися?

– Насамперед, це – представлення першого курсу. У мене виникла ідея – зняти відео, яка, на мій погляд, вдало втілилася. Взагалі, маю дуже гарну групу, тому думаю організовувати спільні заходи частіше. А ще запам’яталися агрополітичні дебати. Вразив високий рівень їхнього проведення.

– Що сьогодні турбує тебе найбільше?

– У моїй сім’ї п’ятеро дітей, я – найстарший. І, чесно кажучи, важкувато з фінансових міркувань навчатися на контракті. Тому задумуюся над тим, щоби десь на курсі другому-третьому, може й раніше, працевлаштуватися, аби мати хоча б якийсь додатковий заробіток. Однак розумію, наскільки важливе навчання. Тому думаю, як поєднувати і те, й інше. 

Розмовляла Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook