За результатами вченої ради факультету від 13 червня

June 14, 2016

      Чергове засідання вченої ради агробіологічного факультету відбулося 13 червня. Про підготовку й організацію роботи екзаменаційних комісій з проведення атестацій студентів доповів заступник декана Завгородній Володимир Миколайович. Доповідач зазначив, що вже проведені атестації студентів заочної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» та «Бакалавр». З 03 червня розпочали роботу атестаційні комісії для ОКР «Бакалавр» денної форми навчання. Більшість випускників вчасно подали документи до захисту робіт, однак є особи, рекомендовані до відрахування через заборгованості з навчальної сесії.
       В обговоренні прийняли участь професори Забалуєв В.О., Подпрятов Г.І., доцент Марчук І.У., які відзначили важливість якісної підготовки випускних робіт до захисту та необхідність проведення соціологічного опитування випускників.
Про підготовку до нового 2016/2017 н.р. доповів декан агробіологічного факультету Забалуєв Віктор Олексійович, який відзначив про необхідність оновлення документації на кафедрах, проведення ремонтів у разі потреби до початку відпускного періоду науково-педагогічних працівників. Водночас необхідно приділяти увагу гуртожиткам, де проживають студенти та оптимізувати надходження коштів за проживання в гуртожитках і навчання. Забалуєв В.О. довів до відома обсяги ліцензування наукових спеціальностей в НУБіП України, про кількість наукових спеціальностей, які ліцензовано та розроблено. Було наголошено про необхідність підготовки ще не розроблених наукових спеціальностей на агробіологічному факультеті для ліцензування.
      Доповідач акцентував увагу на складність вступної кампанії, де важливу роль відіграє профорієнтаційна робота, щоб не лише забезпечити набір студентів і виконання держзамовлення, а направляти зусилля на роботу з обдарованою молоддю, щоб підвищити якісні показники вступників.
Відкритим голосуванням одноголосно ухвалено рішення про рекомендацію к.с.-г.н., професора, завідувача кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика, професора Подпрятова Григорія Івановича до присвоєння почесного звання «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України».
     В обговоренні взяли участь професори Забалуєв В.О., Танчик С.П., Бикін А.В., Демидась Г.І., доцент Жемойда В.Л., які високо оцінили його наукову діяльність, особисті якості, високий інтелектуальний рівень. Подпрятов Г.І. в Національному університеті біоресурсів і природокористування України працює 33 роки. Він пройшов шлях завідувача міжкафедральної лабораторії, асистента, доцента, завідувача кафедри, з 2006 року переведений на посаду професора кафедри. Крім науково-педагогічної діяльності, багато років працював на відповідальних посадах керівництва Національного аграрного університету: заступником декана агрономічного факультету, заступником відповідального секретаря приймальної комісії, відповідальним секретарем приймальної комісії, проректором – головним вченим секретарем, директором ННІ рослинництва та ґрунтознавства, заступником першого проректора університету. З 2010 року працює на посаді завідувача кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика. Він є автором 205 наукових і навчально-методичних праць, в тому числі 2 підручників, 22 навчальних посібників, з яких 14 мають гриф МАП і 6 гриф МОН, 3 монографії, 12 типових навчальних програм, 2 державних стандартів України, 4 патентів. Подпрятов Г.І. за визначні результати з науково – дослідної роботи та впровадження їх у виробництво, підготовку висококваліфікованих кадрів з напряму «Агрономія» неодноразово відзначений почесними грамотами Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики України.
Наступним питання було затвердження плану роботи вченої ради агробіологічного факультету на 2016/2017 н.р., який прийняти за основу. Секретар науково-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Бобер Анатолій Васильович представив навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання та затвердили подані навчально-методичні комплекси з дисциплін, які читаються студентам агробіологічного факультету.
       Крім того, одноголосно було ухвалено рішення щодо рекомендації вченій університету внести зміни до штатного розпису кафедри ґрунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули, посаду асистента, к.с.-г.н. Карабач Катерина Сергіївна замінити на посаду доцента кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули.
    Для обговорення та рекомендації на затвердження вченою радою університету на засіданні також була розглянута наукова монографія «Удосконалення технології вирощування цибулі ріпчастої для зберігання і переробки». Автори: доцент, к.с.г.н. Бобось І.М., доцент, к.с.г.н. Завадська О.В. на підставі рішення кафедри овочівництва (протокол № 13 від 10.06.2016 року).

 

Секретар вченої ради,
к.с-г.н., доцент Бобось І.М
.


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook