Кафедра фінансів і кредиту на Всеукраїнському форумі

June 23, 2015

Викладачі кафедри фінансів і кредиту І.М.Титарчук та Ю.В.Негода відвідали Перший Всеукраїнський форум «Майбутнє готівкового обігу в Україні: прозорість, рівність, відповідальність» організований Радою незалежних бухгалтерів і аудиторів. На форумі обговорювались питання пов’язані із впровадженням, використанням та еквайрингом РРО у роботі малих та середніх підприємств. Присутні заступник МФУ Олена Макєєва та Голова ДФСУ Роман Насіров відмітили необхідність запровадження касової дисципліни на МСП, що дасть можливість контролювати готівковий обіг та зменшити корупційну та контрабандну складові на ринку товарів та послуг.

 

Представники ДФСУ Н. Привалова та Н.Рубан презентували основні особливості оподаткування та обліку операцій при впровадженні РРО, а виконавчий директор ЕВА Анна Дерев’янко ознайомила учасників форуму із європейський досвідом впровадження касової дисципліни.

 

Народні депутати А.Журжій, О.Кужель, Т.Острикова презентували основні проблемні положення Закону №1088 щодо запровадження РРО. Ці питання викликали жваву дискусію серед підприємців, народних обранців та представників виконавчої влади. В той же час незаперечним фактом є те, що касові апарати слід вводити у роботу МСП, але механізм їх закупівлі, встановлення та формування єдиних правил гри має бути чітко прописаний і узгоджений адже це дасть можливість створити справедливі умови для розвитку галузі.
Багато питань, що розглядалися на форумі були озвучені і як тенденції в розвитку податкової та фінансової дисципліни підприємств, що дозволяє нам, викладачам, бути в курсі проблем практиків-підприємців і використати цю інформацію у викладанні дисциплін нашим студентам.

 

Юлія Негода
к.е.н., асистент кафедри фінансів і кредиту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook