Кінь людині крила…

April 10, 2015


Однажды лошадь, а быть может конь

Уткнётся мягким носом вам в ладонь,

Посмотрит взглядом добрым и простым…

И вы поймёте, что родные с ним…

 

Сонячного дня студенти юридичного факультету у складі двох груп побували на кафедрі конярства та бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування України, де гостинно та тепло зустріли їх співробітники кафедри.

Професор Гопка Борис Максимович розповів про історію кафедри, яка була заснована ще у 1898 році у складі Київського політехнічного інституту.

Також шановний професор повідав студентам цікаві історії про коней та курйозні випадки з ними. Борис Максимович описав студентам породи коней, особливості фізіології та як з ними поводитись, адже, це тварини зі своїм характером, темпераментом та звичками. Граціозні коні викликають захоплення своєю ставною красою, міццю укладеною в сильних копитах, що розвивається за вітром гривою. 

 

 

У цьому ми переконались, коли аспірантка кафедри Тетяна Анатоліївна провела нас на конюшню.

Вона ознайомила нас з мешканцями конюшні, особливо зацікавили студентів родини маленьких поні, мінімальний зріст яких 63 см. Як завірив нас Богдан Максимович, у майбутньому ці маленькі конячки будуть на рівні з кишеньковими песиками.

На кафедрі зібрано багато різних порід коней і все це у нашому університеті, тому студенти отримали своєрідну іпотерапію.

Ще з однією видатною людиною нашого університету ми познайомились на кафедрі – суддею міжнародного класу з конкуру, власником багатьох премій за вагомий внесок у розвиток конярства та кінного спорту Скабард Анною Вікторівною, яка нещодавно повернулася з Португалії, де займалася судейською діяльністю. Це людина відкритої душі, яка розповіла нам про кінний спорт та любов до коней.

Виявляється, що відомий конкурс «Кубок Дарлінга» має свої витоки саме на цій кафедрі (це єдиний конкурс на честь коня (тварини)). Історію успіху цього величного коня та про його нащадків і розповіла нам Анна Вікторівна, так як вона безпосередньо приймала участь у житті Дарлінга та Дарлінга молодшого.

Ми побували на могилі Дарлінга, що похований на території кафедри та у міні-музею, який своїми руками створила Анна Вікторівна.

Під неймовірними враженнями від екскурсії, студенти юридичного факультету подякували співробітникам кафедри за чудово проведенний час.

Наставник академічної групи

скороченого терміну навчання,

старший викладач кафедри адміністративного

та фінансового права

Лідія Галайдюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook