Виїзне практичне заняття студентів другого курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

October 1, 2014
м. Київ, НУБіП України

 

 

     1 жовтня 2014 року відбулось виїзне практичне заняття зі студентами 2-го курсу ОКР «Бакалавр» напряму підготовки «харчові технології та інженерія» , яке пройшло на сучасному молокопереробному підприємстві м. Київ -"Фавор" . Основним видом діяльності підприємства є виробництво екопродукції: молока та широкий ассортимент молочних продуктів.


 

Тема занять : Виробництво молока та молочних продуктів.

 План заняття:

Асортимент випускаємої продукції підприємством «Фавор»

Вимоги до сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції.

Технологічний процес.

Контроль якості випускаємої продукції.

    Продукція підприємства не лише задовольняє потреби, а й перевищує сподівання споживачів. Навіть найвибагливіші з них можуть знайти для себе свій смак в асортименті продукції: незбираномолочна та кисломолочна продукція, різні види сирів. Підприємство є власником торгової марки «АМА», яка представлена 44 найменуваннями асортименту, 13 видами продукції. До того ж майже 75% від загального асортименту продукції з 2011 року становлять продукти, що можуть застосовуватися для спеціального дитячого та дієтичного споживання, що підтверджено висновками санітарно-епідеміологічної експертизи та МОЗ України.

     На підприємстві «Фавор» застосовуються технології з коротким (до однієї доби) періодом проходження молока (сировини) від доїння корів до виходу готової продукції, при цьому з рецептури виключено консерванти і високотемпературну обробку сировини, в результаті чого зберігається поживна цінність продуктів.
     Сировину – цільне коров'яче молоко –підприємство закуповує у великих сільгоспвиробників, які мають відповідні сертифікати, а сільгоспугіддям для випасу худоби надано статус спеціальних сировинних зон. Це дозволило пыдприэмству розпочати виготовлення молочних продуктів спеціального дієтичного споживання, в тому числі для дітей.
Вся продукція підприємства відповідає вимогам чинних нормативних документів, що гарантує споживчу якість і епідеміологічну безпеку, постійно контролюється санепідемстанціями Святошинського та інших районів, а також міською санепідемстанцією.
     Молочна продукція, яку виробляє підприємство, не містить ГМО.
     Підприємство "Фавор" перша серед молокопереробних підприємств м. Києва отримала 26 грудня 2007 року сертифікат на систему управління якістю за стандартом ДСТУ ISO 9001-2001 і 30 липня 2012 року отримала сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів за стандартом ДСТУ ISO 22000-2007.
     Протягом восьми років підприємство виграє тендери на постачання своєї продукції школам і дитячим садкам Святошинського, Солом’янського, Дарницького, Дніпровського, Деснянського, та Голосіївського районів м. Києва.
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook