Кафедра організації підприємництва та біржової діяльності

Міжнародна діяльність

          Відповідальний від кафедри за міжнародну діяльність

Професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності

доктор економічних наук

Радько Віталій Іванович

 

Укріплюємо міжнародні відносини з Університетом «Проф. Д-р. Асен Златаров»: міжнародні стажування викладачів кафедри

 Налагодження міжнародних зав’язків з університетами-партнерами надає можливість як поглиблювати співпрацю у різних напрямах, так і обмінюватись перспективним досвідом у напрямі підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі управління та адміністрування.

 З 2017 р. Економічний факультет НУБІП України підтримує міжнародні зв’язки з Університетом «Проф. Д-р. Асен Златаров», який знаходиться у м. Бургас, Болгарія.

Викладачі кафедри організації підприємництва та біржової діяльності також є активними учасниками налагодження міжнародного співробітництва з болгарським університетом.

У рамках даного міжнародного співробітництва щорічно відбувається міжнародне стажування викладачів нашої кафедри. Так, з 2017 року міжнародне стажування з виїздом в болгарський університет пройшли наступні викладачі: Валентина Яворська (2017, 2019-2021р.); Анатолій Фурса (2017 р.); Анастасія Кириченко (2017р.); Іван Андросович (2018р.); Юлія Дяченко (2020р.).

 

           Окрім стажування викладачі мають змогу продемонструвати результати своїх наукових досліджень на щорічних Міжнародних науково-практичних конференціях «UkaraineBulgariaEUeconomictechnical and social development trends». Так, у 2021 році відбулась вже 5 ювілейна міжнародна науково-практична конференція на базі болгарського університету в м. Бургас.

Щорічно такі конференції збирають багатьох науковців та студентів з різних вітчизняних та зарубіжних університетів. Це чудова можливість обговорити нагальні проблеми та обмінятись діловими контактами.

Юлія Дяченко, асистент

 

   
TOPAS: поглиблюємо практично-орієнтоване навчання

 

   Економічний факультет бере активну участь в проекті TOPAS ("From Theoretical-Oriented to Practical Education in Agrarian Studies"), що фінансується програмою Європейського Союзу Erasmus+.

   Основною ціллю проекту є сприяння переходу від освітньо-орієнтованих форм навчання, орієнтованих на викладача, на освіту, орієнтовану на студента, що базується на практиці, в Узбекистані, Україні та Вірменії шляхом посилення співпраці між університетами та аграрними підприємствами за допомогою адекватних схем стажування.

   Протягом 13-26 лютого 2019 року в рамках проекту відбувся тренінг на базі університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (HSWT) (Німеччина) (https://ima.hswt.de/en), в заході приймали участь представники 6 університетів-партнерів TOPAS (Україна, Вірменія, Узбекистан та Німеччина).

    Від НУБіП України та кафедри організації агробізнесу на семінарі були присутніми автор та доцент Радько Віталій.

  

     В рамках даного тренінгу було виділено три основні напрямки наукових досліджень: збір виробничих даних та їх опрацювання; виробнича економіка та визначення економічних показників для прийняття господарських рішень; бази даних, їх формування та адміністрування.

    Учасники мали можливість ознайомитися з особливостями поглиблення практично орієнтованого навчання в різних університетах та подискутувати на теми удосконалення виробничої економіки в сільськогосподарських підприємствах країн-учасників проекту TOPAS.

   

 За результатами тренінгу були визначені основні напрями поглиблення практично орієнтованого навчання в університетах-партнерах TOPAS та надані рекомендації для досягнення.

 

 Висловлюємо щиру подяку ректору Станіславу Ніколаєнку, організаторам тренінгу та координатору проекту TOPAS в НУБіП України декану економічного факультету Анатолію Діброві за надану можливість взяти участь у тренінгу.

 

Радько Віталій
 

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook