Гуманітарії підтримують тенденції міжнародної інтеграції

16 травня 2024 року
11-14 травня 2024 року кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного ун-ту біоресурсів і природокористування України долучилася до Міжнародної науково-дослідної конференції, організаторами якої є «Research Culture Society» у співорганізаторстві з Management Institute, The Warsaw University of Life Sciences, Poland; Institut für Dienstleistung, Germany; The Indian Institute of Management and Commerce(IIMC), Osmania University, India; Jharkhand Rai University, India.  
Професор кафедри, доктор педагогічних наук, Дар’я Супрун, яка є членом «Research Culture Society», на запрошення Комітету виступила Запрошеним Ключовим Спікером на пленарному засіданні та представила результати проведеної роботи у доповіді “EDUCATIONAL MANAGEMENT: MAIN ASPECTS OF DECISION-MAKING”.
 
ISRC-2024 є платформою для об’єднання досвідчених академіків, вчених, дослідників, науковців і студентів задля обміну знаннями, досвідом і результатами досліджень щодо аспектів прогресу в суспільних науках, сільському господарстві, інженерії, технології, управлінні бізнесом, торгівлі, та освіті. Це певний форум, що послуговується платформою для та обговорення практичних проблем, і рішень, прийнятих у відповідних сферах враховуючи всесвітній досвід. Основна мета конференції – забезпечити взаємодію для академічних кіл і галузей промисловості та науки, щоб сприяти прогресу, що базується на результатах, та сприятиме виведенню учасників і делегатів на наступний рівень професійного здійснення.
Надсучасними стартапами, проектними ідеями та поглядами вразила наукова та бізнес спільнота долучена до події. Завдячуючи професійній організації  провідні фахівці висвітлили досвід з актуальних питань та отримали новітні робочі інструменти провадження кращих світових практик в ракурсі соціальних інновацій у соціальних вимірах освітніх процесів.
Доктор Піотр Петржак (DrPiotr PietrzakAdjunct Professor, Management Instituteat Warsaw University of Life Sciences (SGGW), Warszawa, Poland) надав детальне висвітлення досвіду ефективного управління в аграрних освітніх закладах Польші.
 
Доктор Раніа Лампоу, Голова «ResearchCultureSociety», представник Міністерства Освіти Греції (Dr. (hc) RaniaLampou (Chairman, EurasianResearchOrganization, STEMinstructor, GreekMinistryofEducation, Greece) провела форвард-огляд тенденцій менеджменту відповідно глобальним викликам сьогогдення.
 
 
Доктор Чіраг Пател, Адміндиректор «Research Culture Society», Президент ‘International Scientific Research Association’ (Dr. Chirag M. Patel Director (Admin & IT), ‘Research Culture Society’ and President, ‘International Scientific Research Association’, Program Head, Eurasian University) забезпечив чудову організацію та модерацію, враховуючи, що цього року Конференція працювала цілодобово в різних часових поясах. Після презентації дослідників з Європи, Латинської Америки та США науковці продовжили плідне обговорення досліджень в Азії. Завдяки цілодобовій концепції була надана можливість залучити якомога більше учасників у зручний для них час.
Дар’я Миколаївна у доповіді щодо питань освітнього менеджменту зазначила, що серед пріоритетних завдань, визначених тенденціями міжнародної інтеграції, представлені актуальні питання оновлення змісту професійної підготовки, реструктуризації освіти, трансформації гуманітарної освіти, впровадження інноваційних технологій підготовки конкурентоспроможних фахівців. В умовах даної інеграції для України видається необхідним вивчення передового світового досвіду. Входження в світову спільноту модернізації міжнародного порядку в контексті визначених пріоритетів майбутнього світоустрою вимагає від вищої освіти поетапно реалізовувати складові наявної мегасистеми цілісного освітнього простору, де прикметною ознакою її змісту є розбудова професійної підготовки фахівців на компетентнісно-орієнтованій основі в умовах впровадження новітніх форм навчання.
 
 
В рамках роботи конференції відбувся конкурс стартапів, проектних ідей, які оцінювала комісія з представників світової наукової спільноти. Кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного ун-ту біоресурсів і природокористування України також з цікавістю долучилася до даного процесу.

Мета Міжнародної конференції беззаперечно була досягнута: відбувся обмін ідеями, провадилося обговорення проблем і поглядів на розвиток теорії та практики, а також імплементувалося створення простору для презентації поточних результатів досліджень і наукової роботи в перспективних галузях. Такі конференції надають дослідникам, академікам і студентам цінну можливість обміну досвідом.
Беззаперечно, що міжнародна інтеграція стимулює розвиток науки. Вагомий внесок в позитивні зрушення робить загальна тенденція професійної підготовки фахівців з належним рівнем розвитку управлінських вмінь та навичок і відповідною іншомовною комунікативною компетенцією. Фахівець має бути частиною епохи діджиталізації, що уможливить конкурентоздатність на світовому рівні.
Отже, ми знову отримали можливість впровадити та примножити інноваційний досвід світового зразка, який має здійснюватися в раціональному поєднанні з інноваційним досвідом українських науковців, що ефективно долають надскладні виклики сучасного суспільства, в якому фахівець має бути багатофункціональним, володіти високим рівнем професійної компетентності. Отримання відповіді на запити сучасності вимагає модернізації освітньої системи вищої школи та акцентування саме на якості підготовки конкурентоздатних фахівців як національного пріоритету!
Тобто, наука має відповідати як викликам часу, так і новітнім тенденціям, бути інноваційною, далекоглядною і відповідальною за результат!
Доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Тетяна ГРИГОРЕНКО
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook