ННІ лісового і садово-паркового господарства налагоджує співпрацю з Чеською Республікою

13 травня 2024 року
  08 травня 2024 року в ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулася стартова зустріч по міжнародному проєкту «Посилення потенціалу моніторингу лісів в Україні, для забезпечення відповідності вимогам ЄС», який отримав фінансову підтримку Чеської агенції розвитку.

  Координатором проєкту від чеської сторони є Інститут лісового менеджменту (директор Марек Млчоушек), а від України – Державне агентство лісових ресурсів України, Науково-дослідний інститут лісового господарства та агромеліорації ім. Г.М. Висоцького, ВО «Укрдержліспроєкт» і НУБіП України.

  Мета цього проекту полягає в удосконаленні моніторингу лісових ресурсів відповідно до вимог ЄС через науково-технічне співробітництво між виробничими, науковими та навчальними установами в Україні та Чеській Республіці. Місія НУБіП України полягає в доведенні нових наукових розробок щодо лісового моніторингу на основі технологій дистанційного зондування Землі до практичного використання на виробництві через тренінги та навчання майбутніх фахівців.
  На зустрічі з координатором проєкту обговорили ключові індикатори роботи та підготовку до підписання Меморандуму про взаєморозуміння, за яким чеська сторона зобов’язується придбати нові меблі та переобладнати сучасною комп’ютерною технікою навчально-наукову лабораторію кафедри таксації лісу та лісового менеджменту в першому навчальному корпусі. Цей крок надзвичайно важливий для покращення рівня наукових досліджень і вдосконалення викладання низки навчальних дисциплін кафедри, таких як "Інвентаризація та моніторинг лісів", "Лісовпорядкування", "Дистанційний моніторинг лісів", "Forest inventory and mapping". У цьому напрямі обговорено питання наукової співпраці з Петером Лукешем, фахівцем з дистанційного зондування, та науковцями кафедри. Зокрема, заплановане підвищення кваліфікації аспірантів кафедри, які працюють за напрямом дистанційного моніторингу лісів, а також удосконалення змісту навчальних курсів на основі результатів проведених у рамках проєкту досліджень.

 

 

Віктор Миронюк,
професор кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook