Від теорії до практики: студенти – енергетики закріплюють отримані знання на діючій сонячній електростанції

29 квітня 2024 року
  Активне впровадження в освітній процес практики проведення виїзних занять дозволить студентам отримати не лише практичні навики у монтажі, обслуговуванні та моніторингу електроенергетичних об’єктів, а й оцінити ефективність освітнього процесу.

  Одним із таких виїзних занять була поїздка студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, які навчаються на освітній програмі "Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами" на діючу сонячну електростанції потужністю 110 кВт у ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України».

  Завідувачка відділення “Електрифікації та відновлювальної енергетики” Людмила Донська спочатку ознайомила студентів з матеріально-технічною базою, лабораторіями коледжу та діючим обладнанням сонячної електростанції, яка забезпечує автономне електроживлення котельної коледжу.

 

  В свою чергу викладачі кафедри інженерії енергосистем Андрій Петренко, Вікторія Ликтей та Лілія Мартинюк у рамках вивчення дисципліни «Монтаж енергообладнання і систем керування» мали змогу продемонструвати студентам діючу трансформаторну підстанцію ТП-425 та детально ознайомити їх із принципом роботи основного обладнання сонячної електростанції та особливостей її монтажу.

 

  Студенти побачили три варіанти розміщення сонячних модулів типу CS6W 550W та способи їх кріплення: наземно за допомогою спеціальних конструкцій; на плоскому даху баластно без анкерування; на похилій поверхні з металочерепиці.

 

 

 

  Потім учасники заходу відвідали ТП 10/0,4 кВ, де розглянули спосіб монтажу мережевих інверторів SUN2000-50KTL-M3.

 

  Студенти ознайомились з роботою системи акумулювання електричної енергії за допомогою акумуляторів Pylontech US5000.

 

  На завершення виїзного заняття здобувачі освіти відвідали лабораторію монтажу електрообладнання і систем керування.

 

 

  Дякуємо колегам з ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» за зразково організоване практичне навчання і бажаємо сталої сонячної генерації електроенергії!
  Особливу подяку висловлюємо завідувачці відділення “Електрифікації та відновлювальної енергетики” коледжу Людмилі Донській за активне участь у проведенні виїзного заняття.

Андрій ПЕТРЕНКО, Лілія МАРТИНЮК, Вікторія ЛИКТЕЙ,
викладачі кафедри інженерії енергосистем

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook