Збори магістрів механіко-технологічного факультету: готуємось до очної сесії, виробничої практики та захистів магістерських робіт

13 травня 2024 року
  09 травня 2024 року на механіко-технологічному факультеті відбулися збори магістрів з деканатом. Зустріч, яку провели декан факультету Вячеслав Братішко та заступники декана Оксана Ачкевич і Володимир Романченко, була присвячена обговоренню актуальних питань, пов’язаних з екзаменаційною сесією, виробничою практикою, підготовкою до захисту магістерських робіт та поточними подіями життя Університету.

  Декан Вячеслав Братішко повідомив про наближення літньої екзаменаційної сесії, довів графіки екзаменів та підкреслив важливість дотримання вимог навчальної програми та умов допуску до іспитів. Він наголосив на неприпустимості нестатутних відносин під час складання іспитів та необхідності дотримання норм академічної доброчесності.
  Також декан проінформував студентів про терміни, хід та умови проведення виробничої практики, яка у магістрів 1-го року навчання триватиме з 04 червня до 28 липня 2024 року на базі передових господарств, науково-дослідних установ та компаній галузі. Він наголосив на важливості підготування паспортів баз практики та підписання договорів про проведення практики студентами, а також на необхідності отримання у керівників практики конкретних завдань щодо її проходження та вимогах для оформлення звіту.

  З магістрами другого року навчання були обговорені питання підготовки до захисту магістерських робіт, а саме подання роботи для перевірки на плагіат та проведення постерної конференції за результатами досліджень в очному форматі. Декан Вячеслав Братішко нагадав магістрам-дослідникам про терміни захисту звітів з дослідницької практики, проходження завершальних етапів заповнення портфоліо магістра та дооформлення індивідуального навчального плану магістра.
  Заступник декана Оксана Ачкевич розповіла магістрам про заходи, що заплановані на травень в рамках відзначання 126-го дня Університету, закликала активної участі в даних заходах. Також були докладно обговорені питання оформлення портфоліо магістра, заповнення даних щодо досвіду роботи, публікацій, резюме, підготовки постера магістерської роботи тощо. Також Оксана Миколаївна нагадала, що відповідно до договору, оплата за навчання здійснюється щосеместрово, в кінці семестру не пізніше 30 травня (для осіннього семестру) та наголосила на необхідності вчасного здійснення оплати за навчання.

  Окремо були обговорені питання участі здобувачів освіти в удосконаленні змісту освітніх програм підготовки магістрів на факультеті. Процес удосконалення змісту освітніх програм та навчальних дисциплін є постійним та інтерактивним. Для цього використовується анкетування, форми зворотнього зразку, опитувальники тощо, ці питання також є постійними питаннями порядку денного засідань старостатів, зборів з кураторами та інших колегіальних органів факультету.
  Зустріч пройшла у робочій дружній атмосфері, на всі запитання, які виникали в ході обговорення, магістри отримали вичерпні відповіді.

Бажаємо магістрам успішно складеної сесії та ефективної й

плідної виробничої практики під мирним небом!

 

Оксана Ачкевич,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook