Зустріч ректора зі старостами і активом академічних груп 3 курсу: сім основних завдань спільної діяльності студентського активу і ректорату в умовах воєнного стану

8 травня 2024 року
  В університеті тривають традиційні зустрічі керівництва та студентської молоді. Сьогодні відбулася зустріч зі старостами академічних груп денної форми навчання та студентським активом університету. І, знову ж таки традиційно, вона зібрала повнісіньку актову залу: поговорити про те, що турбує, зібралися 360 лідерів академічних груп 3 курсу бакалаврату.

  Звертаючись до них, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що у складі Сил оборони українську землю захищають сотні наших викладачів, студентів і випускників, більше сотні з них, на превеликий жаль, віддали на цьому шляху найцінніше – життя. Далі Станіслав Ніколаєнко спинився на вислові з книги «Бесіди» Епіктета, у який зазначено, що для щасливого та гідного знання потрібно: «Покиньте старе! Візьмімося до свідомої праці! Повірте мені, і ви самі побачите позитивні результати». 

 

  Ректор звернув увагу на актуальних проблемах сьогодення, зокрема основній темі всесвітнього економічного форуму у Давосі, яка звучала як «Відновлення довіри». А серед пріоритетів розглядалися промислова політика та продовольча безпека, досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі, створення зростання та робочих місць для нової ери, штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства, довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії. Всі ці теми надзвичайно важливі для молоді, адже показують, яким буде світ у майбутньому, де їй жити.
  У найближчі п'ять років технологія штучного інтелекту суттєво полегшить життя кожної людини, її впровадження у сферу освіти або медицини буде «просто фантастичним». А з кожною новою технологією приходить страх – а потім нові можливості. Зокрема, генеральний директор ІВМ Арвінд Крішна зазначає: «Дуже важко регулювати саму технологію, бо це зупиняє інновації. Регулюйте шляхи використання. Чим ризикованішим є спосіб використання, тим регульованішим він має бути. Це підхід, який можна і потрібно використовувати».
  Дослідження ж Goldman Sachs показало, що генеративний ШІ може поставити під загрозу існування 300 мільйонів робочих місць у великих економіках. Тож маємо бути готовими і розвиватися.

 

  Всесвітній економічний форум сформулював також ТОП-10 навичок, які будуть потрібні для роботи через 5 років. Це аналітичне мислення та інноваційність; активне навчання та стратегії навчання; розв’язання складних проблем; критичне мислення та аналіз; креативність, оригінальність та ініціативність; лідерство та соціальний вплив; використання технологій, моніторинг та контроль; створення технологій та програмування; витривалість, стресостійкість та гнучкість; логічна аргументація, розв’язання проблем та формування ідей.

 

  Очільник університету навів динамічну статистику НУБіП у різних міжнародних і Всеукраїнських рейтингах, його місце серед сучасних університетів та підкреслив, що в університеті функціонує понад 400 сучасних лабораторій, необхідних для набуття студентами практичних навичок з обраного фаху.
  Ректор університету навів учасникам зустрічі аналітичні дані, що стосуються освітнього процесу у поточному навчальному році, розказав про ризики освітніх втрат і закликав студентів не втрачати час на непродуктивну діяльність, а сконцентрувати зусилля на навчанні, саморозвитку, контролі та допомозі своїм одногрупникам. Тобто власним прикладом демонструвати, яким має бути сучасний успішний студент провідного закладу освіти України. 
  Згадав Станіслав Миколайович і про відзначення Дня народження університету126 річниці
 
  Про сприяння працевлаштуванню студентів та випускників розповіла Лідія Галайдюк – начальник відділу з працевлаштування випускників та видачі документів про вищу освіту. Лідія Юріївна розкрила специфіку роботи відділу: консультативна допомога у підготовці резюме, роз’яснення положень чинних нормативних документів з питань працевлаштування, допомога у проходженні співбесіди, соціально-психологічна підготовка при конкурсному відборі на роботу та ін. Вона наголосила на цілковитій відкритості відділу до співпраці та запросила здобувачів звертатися за порадами та допомогою.

  Голова соціального сектору Сенату студентської організації НУБіП України Вероніка Вєрємєєва поділилася з учасниками зустрічі деталями взаємодії студентів з органами студентського самоврядування університету, закликавши активно долучатися до волонтерства, проєктів, які організовує студентський актив університету.

  Начальник кафедри військової підготовки Валерій Шевчук ознайомив присутніх з діяльністю підрозділу, закликав вступати на навчання і долати військову підготовку.

  Начальник військово-мобілізаційного підрозділу Геннадій Ржевський поділився зі старостами інформацією щодо особливостей постановки на облік військовозобов’язаних.

  Учасники зустрічі мали можливість поставити питання членам ректорату. Так, студенти поцікавилася змінами у перетині кордону студентів чоловічої статі. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук розказав, які документи потрібні та за якими програмами це можливо організувати.

 

Пресслужба


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook