Практика на агростанції з майбутніми агрономами

8 травня 2024 року
  Студенти-журналісти Національного університету біоресурсів і природокористування України мали чудову нагоду отримати практичні навички на Агрономічній дослідній станції, яка знаходиться в селі Пшеничне на Київщині.

  Метою поїздки стала практика студентів-першокурсників агробіологічного факультету. Під час практики студенти мали змогу ознайомитись з інфраструктурою дослідної станції, де проживатимуть два тижні, ознайомились з основними галузями виробництва – рослинництвом та тваринництвом. Але найбільше часу майбутні агрономи, звичайно, проводили в полях. Програма агрономічної ознайомчої практики передбачає вивчення азів із дисциплін «Рослинництво», «Землеробство», «Ентомологія», «Фітопатологія» та багатьох інших, які студенти почнуть вивчати, починаючи з другого курсу. Штучна водойма, чисте повітря та гарні краєвиди додавали наснаги в оволодінні знаннями.

  Під час практики студенти визначали рівень забезпечення грунту вологою, заходи боротьби з бур’янами та хворобами, ознайомилися з сучасною системою обробітку ґрунту No-Till, яка передбачає відмову від оранки землі за допомогою традиційної техніки та використання післяжнивних решток на полі.

  Також майбутні фахівці ознайомились з особливостями ґрунтів, їх родючістю, сивозмінами, правилами внесення добрив. Викладачі, які супроводжують студентів під час практики, розповідають їм про маловідомі факти вирощування різних сільськогосподарських культур, їх переробку і зберігання.

  Дякуємо НУБіП за можливість відвідати двотижневу практику, завдяки якій студенти мають змогу відточувати свої практичні навички.

Вероніка Пушенко,
студентка спеціальності «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook