Беремо участь в Biodiversity Challenge at European Life Science Universities, що організовує Вагенінгенський університет

6 травня 2024 року
  НУБіП України бере участь у Biodiversity Challenge at European Life Science Universities, що організовує Вагенінгенський університет (Wageningen University and Research, WUR) спільно з іншими університетами Європи, які входять до Асоціації Європейських університетів наук про життя (ASSOCIATION FOR EUROPEAN LIFE SCIENCE UNIVERSITIES (ICA)). Співробітники кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології виступили організаторами заходу в нашому університеті.

  Цього року участь беруть 19 університетів із 16 країн Європи, включаючи НУБіП УКраїни. Biodiversity Challenge — це просвітницький захід, який об’єднує зусилля навчальних закладів, аби сформувати екологічну свідомість студентів, показати красу й різноманітність природи, що нас оточує, привернути увагу до важливості збереження біорізноманіття. Крім того, це змагання між університетами, де переможець той, хто швидше знайде на території свого кампусу й прилеглих до нього 1000 видів живих організмів та зареєструє їх через спеціальний застосунок в телефоні.



  Урочисте відкриття Biodiversity Challenge-2024 пройшло 02 травня у читальній залі 10 корпусу, де було оголошено основні терміни проведення, завдання та перелік заходів, які будуть проводитися в рамках цієї події — екскурсії, лекції, семінари. Студенти, що взяли участь в презентації проєкту дуже зацікавилися й візьмуть активну участь для досягнення головної мети.

  З 02 травня по 28 червня Biodiversity Challenge-2024 передбачає проведення біобліцу — інвентаризації або біологічного перепису всіх видів живих організмів, які проживають на території, що закріплена за університетом. Закликаємо об’єднати наші зусилля навколо спільної мети та провести ретельне обстеження територій університету й до них прилеглих на дикорослі види рослин, живих організмів, що в повсякденному житті ми навіть не помічаємо. Запрошуємо співробітників, студентів, жителів Голосіївського району, що межують з університетом, аби дізнатися більше про живі організми та природу навколо нас. Ми організуємо екскурсії на природу, підрахунок видів, проведемо презентації, покажемо стенди зроблені найактивнішими учасниками.

 

  Ці події пройдуть у вигляді Турів на природу: Голосіївський ліс та найближчі локації, які ми обрали. Скоріш приєднуйтесь до екскурсій на природу! Всі зацікавлені студенти та співробітники університету можуть записатися до участі в проєкті заповнивши форму. Також, можна стежити за новинами та прогресом проєкту у соцмережах факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

  Для студентів, що беруть участь у Biodiversity Challenge-2024 це стане гарною можливістю вдосконалити навички біотичного моніторингу, засвоїти нові знання щодо життя різноманітних живих організмів та побільше гуляти мальовничими куточками Голосіївського району.
  Запрошуємо всіх бажаючих незалежно від віку, статі й факультету, адже кожна людина, що бере участь у змаганні — це крок, що наближає НУБіП України до мети з позначкою 1000 видів! В минулому році ми це зробили, цьогоріч пропонуємо втілити більше!


Анна Сальнікова,
старший викладач кафедри
загальної екології, радіобіології та БЖД 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook